Visurile imperialiste ale Ungariei. Vlad Gheorghe îi cere lui Aurescu să-și facă treaba de ministru de Externe după cea mai recentă provocare venită dinspre Guvernul de la Budapesta: "Viktor Orban și claunii lui tot poftesc la Transilvania"


Visurile imperialiste ale Ungariei. Vlad Gheorghe îi cere lui Aurescu să-și facă treaba de ministru de Externe după cea mai recentă provocare venită dinspre Guvernul de la Budapesta: "Viktor Orban și claunii lui tot poftesc la Transilvania"

Eurodeputatul USR Vlad Gheorghe îi cere ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu, să reacționeze la ultima provocare venită dinspre Guvernul Viktor Orban, ale cărui visuri imperialiste sunt exprimate public din ce în ce mai des în contextul războiului pe care Rusia îl duce la scară largă împotriva Ucrainei de peste 1 an. 

Concret, pe parcursul zilei de luni, 17 aprilie, ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, a susținut un discurs anti-NATO, având pe fundal în tot acest timp harta așa-zisei "Ungarii mari", care conținea părți din România și Ucraina. Péter Szijjártó a transmis, în contextul agresiunii rusești la scară largă împotriva Ucrainei, că NATO este actorul care perpetuează de fapt războiul, în timp ce aproape toți ceilalți actori de la nivel global sunt promotori ai păcii. Ministrul ungar pleda pentru pace, deși tot el promova la scenă deschisă, afișându-se cu respectivele hărți, ideea ca Ungaria să atace România și Ucraina pentru a anexa anumite teritorii. 

VEDEȚI ȘI: FOTO Ungaria duce o politică după chipul și asemănarea Dianei Șoșoacă. Ministrul ungar de Externe a vorbit despre pace, promovând în același timp o hartă ce conține părți din România și Ucraina

Pe fondul acestui subiect, Vlad Gheorghe a lansat totodată o serie de atacuri la adresa UDMR, formațiune guvernamentală care nu s-a delimitat de personajele toxice pentru România precum Péter Szijjártó. 

"Viktor Orban și claunii lui tot poftesc la Transilvania. Iar au scos o hartă în care se dau stăpâni peste țările altora.

Niște penibili, vrabia mălai visează!  

Și-au arătat impotența politică: Ungaria are cea mai mare inflație din UE, cetățenii ei au fost cei mai loviți de explozia prețurilor la alimente. Bonus, au și cele mai mari prețuri la combustibil după ce Putin le-a dat țeapă și le-a vândut peste prețul pieței.

Dar nici măcar delirul ăsta ultra naționalist nu era de băgat în seamă dacă nu venea de la ministrul lor de externe care are aliați buni chiar în guvernul României. UDMR nu numai că nu s-a distanțat de astfel de personaje toxice pentru România, ba chiar le-au validat cu prietenia lor.

Pentru că nu, nu e despre maghiari și români, nici vorbă!  Este despre două facțiuni politice care întrețin ura și alimentează corupția (Ungaria în 2023 considerată cea mai coruptă administrație din UE iar UDMR a fost aliatul fidel al lui Dragnea).

Aștept un răspuns de la ministerul nostru de externe pentru măgăria asta. Dacă îl lasă UDMR.

p.s.: Iohannis e vacanță în Brazilia cu avionul de lux, nu-l deranjam pe el cu așa ceva", a scris Vlad Gheorghe într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.