VIDEO Rareș Bogdan scoate în relief nedreptățile la care a fost supusă România la nivelul UE și avertizează liderii occidentali: "Dacă nu realizăm că Rusia aplică principiul 'divide et impera', ne va costa scump!"


VIDEO Rareș Bogdan scoate în relief nedreptățile la care a fost supusă România la nivelul UE și avertizează liderii occidentali: "Dacă nu realizăm că Rusia aplică principiul 'divide et impera', ne va costa scump!"

Miercuri, 19 aprilie, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, în prezența premierului Luxemburgului, Xavier Bettel, liderul delegației eurodeputaților români din cadrul PPE, Rareș Bogdan, a lansat un avertisment, mai ales către liderii europeni din Occident, cu privire la unitatea europeană care se erodează zi de zi, fenomen periculos cauzat de decizii precum cea în urma căreia România nu a fost primită în Spațiul Schengen la finalul anului 2022. 

În acest context, Rareș Bogdan a avertizat că Rusia va specula faliile de la nivelul Uniunii Europene: "Dacă nu realizăm că Rusia aplică principiul 'divide et impera', ne va costa scump. Și nu vom mai putea decât să constatăm că Uniunea Europeana este slăbită în primul rând din interior prin indecizia unora și decizia ticăloasă a altora".

Nu în cele din urmă, europarlamentarul PNL a lansat o serie de acuzații grave la adresa vectorilor de decizie de la nivelul UE: "Cred că se produc niște negocieri subterane peste capul cetățenilor europeni din est, ignorând dorința lor de demnitate".

"Luxemburg este statul cel mai eurooptimist din UE, iar România este, acum, după decizia nedreaptă din decembrie pe extinderea SCHENGEN, cel mai europesimist, după ce, timp de 15 ani, a fost în top 5 cele mai optimiste țări proeuropene. Nimeni nu poate anticipa decât o stare de îngrijorare care crește la București. Românii au fost loviți cumplit de eurosistem prin neacceptarea lor în Spațiul Schengen, asta după ce au fost tratați ca popor european de mâna a doua prin subvențiile MULT MAI MICI pentru fermieri. Sunt doar două exemple, dar lista e lungă.

Cred că se produc niște negocieri subterane peste capul cetățenilor europeni din est, ignorând dorința lor de demnitate. În fotbal, acestea se numesc blaturi. Când se vor termina aceste negocieri scandaloase care ignoră aspirația românilor? Cine decide peste capetele lor, în numele lor, că legislația europeană Schengen trebuie ignorată cu brio? Dacă în loc de România ar fi fost Germania, sau Franța, sau Olanda sau Austria, tot așa s-ar fi petrecut lucrurile?

Ei bine, România nu este o țară de mâna a doua, și face față cu brio în criza geostrategică declanșată de Putin la granița sa. Refugiații ucraineni au găsit ajutor în România, și asta înainte ca Uniunea să deblocheze bani pentru ei. România este principalul sprijin al Republicii Moldova pentru a rezista șantajului Moscovei și vom fi in continuare.

Dacă nu ieșim din era ipocriziei, dacă nu ne întoarcem cu fața către problemele reale ale cetățenilor europeni, dacă nu realizăm că Rusia aplică principiul 'divide et impera', ne va costa scump. Și nu vom mai putea decât să constatăm că Uniunea Europeana este slăbită în primul rând din interior prin indecizia unora și decizia ticăloasă a altora.

Instituțiile reprezentative ale Uniunii Europene trebuie să-i trateze pe cetățeni în mod egal. Acum nu o fac!

Aud discursuri despre o politică comună în privința frontierelor și despre garduri. Despre ce politică comună vorbim?

Există garduri chiar acum în interiorul UE, de care transportatorii români nu pot trece decât după cozi kilometrice granițele Schengen!

Domnul premier Xavier Bettel a spus ca Uniunea Europeană este puternică doar dacă este unită. Sunt de acord. Dar fără România în Schengen, Uniunea are o fisură. Carena vaporului ia apă, exact carena vaporului pe care a fost semnat Acordul Schengen, chiar pe râul Mosel in Luxemburg, domnule Prim-ministru Bettel", a declarat eurodeputatul PNL. 

Vedeți video:„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.