VIDEO Directorul Podul.ro, jurnalistul Răzvan Gheorghe: ”Agentul FSB Iurie Roșca și senatoarea Diana Șoșoacă trebuie să fie judecați la Kiev pentru propagandă rusească și acțiuni ce susțin războiul putinist genocidar”


VIDEO Directorul Podul.ro, jurnalistul Răzvan Gheorghe: ”Agentul FSB Iurie Roșca și senatoarea Diana Șoșoacă trebuie să fie judecați la Kiev pentru propagandă rusească și acțiuni ce susțin războiul putinist genocidar”

Directorul Podul.ro – scriitorul și jurnalistul Răzvan Gheorghe – a solicitat, într-un podcast realizat de presa ucraineană (îl puteți viziona mai jos), ca agentul FSB-ist Iurie Roșca (adevăratul coordonator al oficinei Sputnik.md) și senatoarea Diana Șoșoacă să fie judecați la Kiev pentru propagandă și fapte ce susțin războiul rusesc genocidar. 

”Nu este o problemă de libertate de exprimare atunci când depui în Parlamentul României proiecte de lege cerute de FSB-GRU, adică de serviciile secrete rusești. Să faci așa ceva nu este doar un gest anti-ucrainean, ci și unul anti-românesc prin excelență”, a punctat Răzvan Gheorghe, care a postat pe Facebook o parte dintre comentariile sale:  



”La invitația jurnalistei ucrainene Marianna Prysiazhniuk, am avut plăcerea de a participa la un podcast în care am vorbit despre propaganda rusească din România și din R.Moldova, care iată că se intensifică de la o zi la alta. În aceste condiții e important ca jurnaliștii din Ucraina și cei din România să stea din ce în ce mai des la aceeași masă, fiindcă inamicul este comun. Am vorbit parțial în engleză, parțial în română, tocmai pentru că podcastul va fi promovat și în spațiul românesc și am dorit să ajungă la cât mai mulți internauți. Îi mulțumesc Mariannei (care are un masterat obținut în România) pentru că mi-a tradus mesajele pentru publicul ucrainean. Iată câteva idei pe care le-am exprimat: 

România ar trebui să acționeze mai tranșant atunci când vine vorba despre propagandă rusească. Nu e o problemă de libertate de exprimare atunci când tu depui în Parlamentul României proiecte de lege cerute de FSB-GRU. Nu e doar un act anti-ucrainean, ci este și un act anti-românesc prin excelență.

Românii vor NATO în proporție de peste 80%, ceea ce înseamnă că, dincolo de narativele unor marginali de factura lui Simion, Șoșoacă și alții ca ei, de regulă comasați în AUR sau în mediile aferente, astfel de propagandă kremlinopată nu poate prinde la mari segmente sociale în România. Cred că pragul rușinos de 25% - procentul prezentat în sondaje în dreptul celor care sunt anti-NATO și anti-UE – nu are unde și cu ce să mai crească. Ideea e că majoritatea covârșitoare a românilor susțin Ucraina și se raportează în mod pozitiv la Vest.

România TV este o oficină de propagandă rusească, de-aia e interzisă în R.Moldova. Patronul acestui post infect este infractorul condamnat Sebastian Ghiță, pe care serviciile secrete rusești îl protejează la Belgrad. Ghiță reprezintă o problemă de securitate națională pentru România, întrucât a avut contracte cu statul în zona de securitate. Mai mult de atât, Ghiță a fost un apropiat al unor nume grele din Serviciul Român de Informații (SRI). E de neînțeles de ce i se menține licența. 

În realitate, deși și-a pus CNN în coadă, Antena 3 nu este o televiziune foarte deosebită în raport cu România TV. Jurnaliștii Antena 3 sunt notorii pentru fake-news, diletantism și incompetență. Aici veți întâlni numeroase narațiuni rusești. Aș zice că la Antena 3 e un soi de metodă 40-60 – adică în jur de 60% din contentul transmis este adevărat, dar aceste adevăruri (de multe ori banalisime) sunt amestecate cu cele mai nocive minciuni și narațiuni. De exemplu, atacurile permanente la adresa refugiaților ucraineni, sugerând că România n-ar trebui să le mai aloce bani/spații/etc, sau nu la nivelul de acum, insistând că alte țări oferă mai puțin și că România are problemele ei oricum. 

În mod repetat, cei de la Antena 3 l-au prezentat pe agentul FSB-ist Longhin Jar – mitropolitul Rusiei din Ucraina – drept ”preot român persecutat de autoritățile ucrainene”, ceea ce e o evidentă minciună rusească. Și nu a fost vorba doar despre Jar – Antena 3 a prezentat preoți ruși care fac propagandă genocidară drept ”preoți români”. A fost nevoie de un comunicat oficial al Bisericii Ortodoxe Române care să explice situația pe înțelesul tuturor. 

Antena 3 CNN a mințit și a exagerat în permanența în chestiunea canalului Bîstroe, deși NU existau și nici nu există date care să le justifice delirul și acuzațiile, cu atât mai puțin în timpuri de război rusesc genocidar la granițele noastre. O lungă perioadă, Antena 3 a prezentat problema cerealelor din Ucraina ca fiind generată de autoritățile din Ucraina, ca să-i distrugă pe fermierii noștri, deși responsabilă pentru soluționarea și coordonarea problemei este doar clasa politică de la București. Antena 3 a evitat o lungă perioadă toate aceste explicații, insistând că Ucraina și-ar bate joc de România în timp ce România o ajută cu tot ce poate. 

Recent, Antena 3 l-a preluat pe FSB-istul Mark Tkaciuk (fostul ideolog al comuniștilor din R.Moldova, personaj care a promovat puternic Planul Kozak, adică transnistrizarea R.Moldova) și i-a folosit atacurile împotriva lui Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din R.Moldova, care a dezvăluit că George Simion s-a întâlnit cu rezidentul FSB din Cernăuți. Ce televiziune românească normală ar prelua minute în șir agenți FSB pentru a-i ataca pe unioniștii reali? La aceeași Antena 3, numita Dana Budeanu a decretat în direct că Vladimir Putin e omul anul 2022, asta în timp ce Putin săvârșea genocid în Ucraina. Antena 3 și întregul trust Intact aparțin lui Dan Voiculescu, fost pușcăriaș și fost turnător al Securității, individ căruia Estul îi surâde dintotdeauna. Jurnaliștii Antena 3 au fost preluați ani în șir de Sputnik.md și prezentați drept ”vedete”. Soția fostului șef al departamentului așa-zis ”românesc” al Sputnik.md lucrează de ani de zile în cadrul trustului Intact, asta în timp ce soțul (acum răposat) împroșca cele mai mizerabile narațiuni anti-românești. 

Realitatea TV este un post la fel de infect, diferențele sunt doar graduale. Această televiziune e proprietatea infractorului Maricel Păcuraru, personaj șantajist și alunecos. Și acolo veți întâlni narațiuni rusești similare, de la atacuri la adresa refugiaților ucraineni până la minciuni kremlinopate efective. 

După ce toate astea se vor termina, cred că propagandiștii războiului rusesc genocidar trebuie să fie aduși în instanță la Kiev și judecați pentru toate acțiunile lor. Printre ei ar trebui să se numere și FSB-istul Iurie Roșca, adevăratul șef al Sputnik.md, dar și Diana Șoșoaca”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.