EXCLUSIV: Podul.ro publică identitățile unor criminali de război ruși care ocupă temporar localitatea ucraineană Volnovaha. Galerie FOTO


EXCLUSIV: Podul.ro publică identitățile unor criminali de război ruși care ocupă temporar localitatea ucraineană Volnovaha. Galerie FOTO

Cu ajutorul rețelei de socializare Instagram, Podul.ro a reușit să identifice mai mulți criminali de război ruși ce fac parte din trupele care ocupă temporar localitatea Volnovaha din regiunea Donețk.  

Faptul că mercenarii și militarii lui Putin nu au ezitat să facă postări chiar din Volnovaha ne-a facilitat identificarea conturilor respective de Instagram, reușind astfel să dezvăluim identitățile unora dintre ei. 

După cum remarcați, orcii sunt foarte mândri de invazia săvârșită.

Aidar Olegovich Chichinov, Pavel Massov, Munko Dorzhiev, Artur Maratovich sau Ruslan Cozâri sunt doar câteva nume care au fost sau se află în acest moment în localitatea Volnovaha, activând în cadrul trupelor invadatoare. 

De menționat că numeroase conturi nu au mai fost active de luni bune, fapt ce ar sugera că mulți proprietari sunt deja morți ca urmare a luptelor crâncene care se dau în regiunea Donbas.

De altfel, toate informațiile indică faptul că Rusia înregistrează pierderi uriașe de vieți umane.   

De exemplu, contul @ruslan16468 nu mai e activ de aproape un an. În ultima sa postare, militarul rus și-a făcut un selfie în care i se vede explicit mesajul de pe vestă, mesaj ce încapsulează esența războiului genocidar pe care Rusia îl poartă în Ucraina: “Vsem Pi*dets” (în traducere: “Toți sunt terminați”). 

Ce fac orcii în Volnovaha: îi forțează pe studenți să repare echipamentele deteriorate

Potrivit pravda.com.ua, ocupanții ruși au înființat în Volnovaha o bază de reparare a echipamentelor militare, unde îi obligă pe studenții ucraineni ai colegiului local să lucreze, cu arma în coaste. Toate lucrările efectuate se fac pe cheltuiala fondurilor colegiului – mai multe detalii AICI

 

Volnovaha astăzi

Statul Major General ucrainean a anunțat că ocupanții ruși au mărit numărul punctelor de control și al patrulelor din Volnovaha, filtrând în același timp aproape toate activitățile în rândul civililor. 

"Ocupanții ruși continuă să consolideze regimul de contrainformații în teritoriile ocupate temporar. Numărul punctelor de control și al patrulelor a crescut în și în jurul așezării Volnovahei, regiunea Donețk. Inamicul filtrează în mod activ populația locală la barajele rutiere", se precizează în raportul Statului Major General.

Potrivit aceluiași document, situația este oarecum similară în Blagodatne, regiunea Donețk. De exemplu, temându-se de o scurgere de informații privind locația unităților ocupantului, invadatorii au restricționat anumite rute pentru taximetriști, iar localnicii au voie să intre doar dacă sunt înregistrați – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.