Ce le răspunde Zelenski criminalilor în masă de la Kremlin, după ce Medvedev l-a amenințat cu asasinarea


  • ACP
  • May 5, 2023 08:55
  • 1854
Ce le răspunde Zelenski criminalilor în masă de la Kremlin, după ce Medvedev l-a amenințat cu asasinarea

După lansarea apelului vizând lichidarea fizică a președintelui ucrainean Volodimir Zelensky, emis miercuri de vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitry Medvedev, în urma pretinsului ”atac ucrainean” cu drone asupra Kremlinului, răspunsul venit de la Kiev a fost unul foarte moderat. 

Președintele Volodymyr Zelensky a declarat că amenințările de a-l „elimina fizic” nu prezintă interes și că rușii ar trebui să se gândească mai bine la cum să schimbe regimul politic din propria lor țară pentru a pune capăt războiului. 

„Acesta nu este un subiect interesant. Nu vom vorbi despre nimic cu astfel de oameni. Cred că ei [rușii – n. red.] trebuie să se gândească la cum să schimbe climatul în propria lor țară, regimul lor și apoi își pot pregăti societatea pentru orice posibilitate diplomatică de a pune capăt acestui război”, a spus președintele ucrainean.

"Nu vedem o armată puternică pe câmpul de luptă, nu vedem o societate puternică care să le susțină mișcarea înainte. Vedem diferite grupuri radicale care agită ceva nuclear, cerând să se facă ceva împotriva țării noastre", a mai adăugat Zelensky, punandu-i la locul lor pe zgomotoșii demnitari ai Kremlinului care au ajuns de la amenințările cu arma nucleară la amenințarea cu asasinarea sa.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.