FOTO. Rusisme: în orașul Yeisk din Krasnodar a fost organizată o paradă militară a copiilor de grădiniță


FOTO. Rusisme: în orașul Yeisk din Krasnodar a fost organizată o paradă militară a copiilor de grădiniță

În orașul Yeisk din regiunea Krasnodar (Rusia) a fost organizată o paradă militară a copiilor de grădiniță sub titlul "Noi suntem strănepoții marilor învingători"

Despre acest eveniment a anunțat primarul orașului, Roman Bublik. "Parada noastră pentru copii mici are loc pentru prima dată în acest an și este foarte frumos și mândru că în Yeisk începe o astfel de tradiție glorioasă. Sunt sigur că vom avea această paradă în fiecare an", a debitat edilul. 

Parada de sorginte stalinistă a avut loc pe stadionul din localitate, iar părinții au urmărit cu satisfacție copiii de grădiniță îmbrăcați în uniformă militară. Primarul a spus că cei mici s-au pregătit pentru eveniment timp de o lună întreagă: au învățat să mărșăluiască și au cusut costume pentru diferitele tipuri de trupe alese de mai multe grădinițe, scrie nokta.md – detalii AICI

După debutul invaziei rusești pe scară largă în Ucraina, elevii din școlile și grădinițele ruse au început să fie implicați sistematic în așa-zise acțiuni ,,patriotice", care nu semnifică altceva decât spălare pe creier, inoculare de idei militariste și de ură împotriva ucrainenilor.  

În februarie 2023, proiectul rus «Мягкая сила» a lansat o petiție în numele părinților prin care se cerea autorităților ruse să nu finanțeze propaganda în școli, universități și grădinițe. În schimb, semnatarii au cerut bani pentru dotarea școlilor și spitalelor. Peste 44.000 de persoane au semnat petiția rămasă deocamdată fără vreun răspuns.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.