(1) Putin mobilizează armata de "pacifiști" din Occident cu scopul de a îngheța războiul din Ucraina. Evenimentul pe care-l va organiza la Viena controversata organizație "International Peace Bureau"


(1) Putin mobilizează armata de "pacifiști" din Occident cu scopul de a îngheța războiul din Ucraina. Evenimentul pe care-l va organiza la Viena controversata organizație "International Peace Bureau"

Pentru Rusia, o sarcină importantă în prezent este cea de a îngheța războiul din Ucraina cât mai curând posibil pentru a menține teritoriile capturate sub control și pentru a acumula resurse pentru următoarea expansiune, avertizează publicația sprotyv.info

PARTEA 2: Rețeaua "pacifiștilor" kremliniști din Europa, mobilizare fără precedent: Organizațiile ce au fost aservite URSS, respectiv activiștii finanțați de comuniștii din Austria pregătesc un eveniment major

Întru îndeplinirea acestui obiectiv, Rusia a optat pentru planul de a propaga în rândul partenerilor internaționali ai Ucrainei ideea negocierilor de pace, transmițând narațiuni din acest registru în mass-media, prin intermediul unor "experți" și activiști, respectiv desfășurând evenimente "pacifiste".

Încă de pe vremea URSS, în țările occidentale s-a format un grup de organizații pacifiste vândute, aservite. 

Acum este de o importanță vitală pentru Rusia să aducă Ucraina la masa negocierilor, desigur, conform propriilor sale condiții, cu scopul de a îngheța războiul. Din acest motiv, Rusia folosește resursa pacifistă la scară largă în Europa, cumpărată cu mult timp în urmă pentru aceste scopuri. Apogeul acestui proces ar urma să fie "Summitul Internațional pentru Pace în Ucraina", care va avea loc la Viena în perioada 10-11 iunie.

Obiectivul acestui summit constă în lansarea de urgență a unui apel global intitulat "Declarația de pace de la Viena". Va fi un apel către liderii politici ai lumii să ia măsuri imediate pentru a sprijini încetarea focului și desfășurarea de negocieri de pace pentru a rezolva "situația" din Ucraina. 

Acest eveniment va fi susținut de cea mai veche organizație, intitulată "International Peace Bureau".

La prima vedere, se pare că aceasta reprezintă o structură pacifistă respectată, fondată în anul foarte îndepărtat 1891 și distinsă cu Premiul Nobel pentru Pace în 1910. Iar unul dintre liderii acestei organizații, Sean McBride, a fost, la rândul său, laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

Însă, Sean McBride a fost membru al Armatei Republicane Irlandeze (IRA) și a cooperat activ cu serviciile de informații sovietice, transmițând în URSS date despre armata britanică. În 1975, Sean McBride a fost distins cu Premiul Internațional pentru Pace Lenin.

În anii 1980, serviciile de informații americane au inclus "International Peace Bureau" printre organizațiile care lucrau pentru URSS.

Revenind la subiectul evenimentului ce va avea loc în luna iunie, trebuie menționat că vor lua cuvântul inclusiv Noam Chomsky și președintele Braziliei, Luis Lula Da Silva.

Naom Chomsky este cunoscut pentru justificarea ocupării Crimeei în 2014, spunând că peninsula este "istoric a Rusiei" și făcând apel la "federalizarea" Ucrainei! Iar recent el critica sprijinul acordat Ucrainei de SUA, amenințându-i pe americani că va urma un război nuclear dacă acest ajutor va continua.

Rusia începe să folosească resortul pacifismului, atrăgând activiști de buzunar din întreaga lume. Vom publica mai multe articole despre organizațiile și participanții la acest eveniment, anunță publicația sprotyv.info

Astfel de evenimente au, pe de altă parte, și un caracter pozitiv, întrucât adună agenții ruși în același loc, iar astfel este mult mai facilă întocmirea listelor cu membrii acestei rețele.

Sursa foto: Chris Johnston illustration 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.