VIDEO. UPDATE. Pe cine vor să împuște? Șefa AUR Tineret a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe în poșetă! Protestatarii AUR s-au luat la bătaie cu jandarmii la porțile Casei Poporului! Manifestant AUR către forțele de ordine: „Aveți noroc că ne-am lăsat cuțitele acasă!”


VIDEO. UPDATE. Pe cine vor să împuște? Șefa AUR Tineret a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe în poșetă! Protestatarii AUR s-au luat la bătaie cu jandarmii la porțile Casei Poporului! Manifestant AUR către forțele de ordine: „Aveți noroc că ne-am lăsat cuțitele acasă!”

UPDATE. O membră de frunte a partidului AUR - șefa de la organizația de Tineret a formațiunii care este și lideră a filalei AUR Botoșani, o apropiată și colaboratoare veche de ale lui George Simion - a încercat să intre, miercuri dimineață, la Camera Deputaților cu patru gloanțe în geantă. 

Tânăra a fost preluată de forțele de ordine și a fost audiată, fiind deschis un dosar penal în această speță, după cum au relatat agențiile de presă Agerpres și Mediafax. 

Tot miercuri dimineață, mai mulți manifestanți AUR, care participau la Parlament la un protest organizat de formațiunea lui George Simion, s-au încăierat și înjurat cu jandarmii. 

De asemenea, Ludovic Orban, fostul lider al PNL, în prezent președinte al formațiunii Forța Dreptei, a precizat, într-o declarație pentru Digi24, că a fost agresat verbal și fizic de mai mulți protestatari. 

„Am fost scuipat, înjurat, lovit cu bățul de la steag!”, a precizat Orban ulterior într-o declarație de presă din Palatul Parlamentului, adăugând că el oricum nu susține proiectele de lege împotriva cărora protestează AUR. 

Jandarmii au precizat ulterior că manifestația AUR nu întrunește condițiile legale. VIDEO mai jos.

Potrivit unor relatări de la fața locului, un protestatari (care s-a dovedit ulterior a fi deputatul AUR Darius Pop) i-a spus unui jandarm: „Aveți norocul că ne-am lăsat cuțitele acasă!”


 

În ce o privește pe Cîrligeanu, surse oficiale au declarat, pentru Mediafax, că nu este vorba de cartușe propriu-zise, ci doar gloanțe fără tub. Pe de altă parte, colaboratoarea AUR ar fi declarat că gloanțele făceau parte, de fapt, dintr-un breloc de la un poligon de TIR la care ar fi participat recent. Ulterior, tânăra a precizat, într-o conferință de presă organizată alături de colegi de la AUR, că respectivele „bucăți de metal” au fost primite cadou la aniversarea zilei de naștere, pe care o sarăbătorise recent. Cu toate acestea, accesul cu muniție este interzis în sediul Parlamentului României.

Ariadna Cîrligeanu, care colaborează cu Simion încă de când era elevă, organizând marșuri unioniste la Botoșani, a fost prezentă în prima linie și la protestul organizat duminică de AUR la București. Ea ar fi membră și a galeriei CSA Steaua.

Întrebat de reporteri ce părere are despre gestul lui Cîrligeanu, George Simion a zis „să vedem dacă erau gloanțe”, continuându-și mersul prin clădirea Casei Poporului.

 

”În dimineața aceasta, în urma controlului de securitate, un colaborator permanent al grupului AUR, o doamnă care intră permanent de luni de zile, în fiecare zi, în baza solicitării făcute de grupul AUR, de acces, în clădirea Parlamentului, în urma controlului de securitate, au fost identificate 4 gloanțe în poșeta, geanta, domniei sale.  

Înțeleg că doamna a fost dusă la secție, s-a deschis un dosar penal, se fac cercetări. Evident că există premisa ca acele gloanțe să aibă și o armă pe undeva., ne punem această problemă, dacă există sau nu, de fapt, însă până se va termina cercetarea și până vom avea o discuție în Biroul Permanent, chiar voi propune astăzi în ședința Camerei Deputaților cu privire la modul în care se face accesul în clădirea Parlamentului și modul în care intră colaboratorii. Vedeți, e un incident pe care înțeleg că grupul AUR îl duce în derizoriu”, a declarat Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, într-o intervenție la Antena 3.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.