Germania se pregătește să primească 250.000 de muncitori din Kenya. Țara africană condiționează procesul, solicitând o relaxare majoră a restricțiilor de imigrare. 54% dintre germani cred că dezavantajele sunt mai mari decât avantajele


  • ACP
  • May 10, 2023 19:42
  • 1402
Germania se pregătește să primească 250.000 de muncitori din Kenya. Țara africană condiționează procesul, solicitând o relaxare majoră a restricțiilor de imigrare. 54% dintre germani cred că dezavantajele sunt mai mari decât avantajele

Președintele Kenyei – l-am numit pe William Ruto – a anunțat, la o conferință de presă susținută la comun cu cancelarul german Olaf Scholz, că Germania intenționează să permită venirea a 250.000 de kenyeni pentru locurile de muncă neocupate din companiile germane.

Cei doi au explicat la conferința de presă ținută la Casa de Stat din Nairobi că Germania va primi personal calificat și semicalificat, dar pentru acest proces Kenya dorește ca guvernul german să relaxeze mai mult restricțiile de imigrare pentru kenyeni. 

O parte a acordului propus de cei doi înalți demnitari pentru primirea kenyenilor este un parteneriat care va conecta colegiile de formare tehnică și profesională din Kenya cu o serie de colegii din Germania, pentru a facilita mutarea absolvenților din Kenya în Germania.

„Am convenit să înființăm o echipă tehnică din biroul meu și din ministerele Afacerilor Externe și Muncii din ambele țări, pentru a iniția discuții, a naviga rapid prin proceduri și a formula un cadru adecvat pentru exportul de forță de muncă în Germania”, a anunțat președintele Ruto. 

„Pentru a reduce decalajul lingvistic, am convenit să introducem predarea și învățarea limbii germane în instituțiile de învățământ de bază și alte instituții de învățământ superior. Germania a fost de acord să ne sprijine în formarea profesorilor”, a mai spus președintele kenyan. 

Discuția celor doi președinți a vizat mai mult implicațiile financiare ale acordului propus, dar s-a menționat impactul economic produs de exodul unui sfert de milion de profesioniști, muncitori calificați și kenyeni semicalificați care vor părăsi țara africană. 

De asemenea, nu s-au menționat sentimentele publicului german față de un acord de acest tip, după ce, potrivit unui sondaj publicat săptămâna trecută, majoritatea germanilor consideră că țara lor suferă mai mult dezavantaje de pe urma imigrației, decât avantaje. Sondajul realizat pentru Infratest Dimap arată că doar unul din trei germani consideră că Germania tinde să beneficieze de pe urma imigrației, în timp ce 54% din respondenți spun că dezavantajele sunt mai mari decât beneficiile. 

În ceea ce privește încrederea în partidele reprezentate în Bundestag, pentru a urma o politică bună privind refugiații și imigrația, răspunsul cel mai frecvent a fost că niciuna dintre părți nu a avut o politică bună privind refugiații și imigrația – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.