Austria se afundă în rușine: Ministerul Apărării de la Viena refuză o misiune de asistență umanitară de deminare în Ucraina


  • ACP
  • May 12, 2023 17:55
  • 972
Austria se afundă în rușine: Ministerul Apărării de la Viena refuză o misiune de asistență umanitară de deminare în Ucraina

Viena continuă să facă în continuare jocul Moscovei genocidare prin șefa Ministerului Apărării, Klaudia Tanner, care insistă ca țara sa să nu acorde asistență Ucrainei nici măcar pentru o misiune umanitară de deminare. 

Potrivit publicației Die Presse, ministrul invocă neutralitatea Austriei, spunând: "Nu vom risca nicio implicare a soldaților austrieci, nici măcar indirect, în acte de război".

Klaudia Tanner, membră a Partidul Popular Austriac (OVP) explică refuzul aprobării misiunii pur umanitare de deminare invocând faptul că nu există nicio garanție că Austria nu va fi atrasă în război de partea Ucrainei, deoarece, spune ea, drumurile deminate ar putea fi folosite și pentru lansarea unor misiuni militare de către armata ucraineana. Acest fapt ar contrazice Legea Constituțională Federală și astfel ar fi "de neconceput", a mai spus Tanner pentru Die Presse. Mai mult, Ministerul Apărării de la Viena nu se opune doar misiunii umanitare de deminare, ci și pregătirii forțelor ucrainene în cadrul Misiunii de Asistență Militară a UE (EUMAM). 

"Austria nu va participa la formare în cadrul EUMAM", a declarat ministerul pentru Die Presse.  

Vicecancelarul austriac Werner Kogler, de la Partidul Verzilor, a încercat să salveze ce se mai poate din imaginea țării sale, spunând că nu este de acord cu ministrul Tanner în privința asistenței pentru deminare. 

"Nu este o problemă de neutralitate, pentru că este vorba despre o sarcină umanitară", ar fi spus el, potrivit Die Presse. 

Ziarul mai spune că Ministerul de Externe condus tot de OVP ar susține de asemenea o poziție apropiată de cea a vicecancelarului Kogler.  

Kyivul este interesat de echipamentele de deminare telecomandate ale Austriei, care ar putea fi folosite la curățarea țării de minele lăsate de militarii ruși și astfel la evitarea rănirii și uciderii civililor și militarilor care ar da accidental peste ele. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.