Kremlinul anunță că 200 de familii din SUA și Canada ar imigra în Rusia pentru a locui într-un cartier de lângă Moscova, din motive pur ideologice. Asta s-a întâmplat și în 1931, ulterior americanii fie au sfârșit executați cu un glonț în ceafă, fie au fost trimiși în Gulag


  • ACP
  • May 12, 2023 18:42
  • 2298
Kremlinul anunță că 200 de familii din SUA și Canada ar imigra în Rusia pentru a locui într-un cartier de lângă Moscova, din motive pur ideologice. Asta s-a întâmplat și în 1931, ulterior americanii fie au sfârșit executați cu un glonț în ceafă, fie au fost trimiși în Gulag

Potrivit agenției RIA Novosti, în suburbiile Moscovei urmează să fie construit, în 2024, un cartier pentru americanii și canadienii care ar dori să scape de climatul cultural din America de Nord. 

Până acum și-ar fi exprimat interesul pentru proiect aproximativ 200 de familii conservatoare, care, deși nu au rădăcini ruse, ar vrea să emigreze din motive pur ideologice, întrucât s-au săturat de „inculcarea valorilor radicale” din SUA și Canada, conform avocatului pentru imigrare Timur Beslangurov, care a spus aceste lucruri într-un discurs ținut la un forum juridic din Sankt Petersburg. 

„Astăzi au 70 de sexe, nu se știe ce se va întâmpla în continuare”, a mai spus Beslangurov, adăugând că majoritatea expaților care doresc să se mute în cartierul de lângă Moscova sunt catolici care „cred cu tărie în predicția că Rusia va rămâne singura țară creștină din lume”

Presa rusă spune că proiectul cartierului ar fi primit deja aprobarea din partea autorităților, iar construcția locuințelor va fi acoperită de cei care se vor muta în ele. 

Contactat de publicația americană Business Insider, Beslangurov a spus că proiectul este în lucru și a refuzat să ofere detalii suplimentare. 

Această stranie idee rusă are un precedent în 1931, când o agenție comercială din New York a făcut publicitate pentru mai multe mii de slujbe în Uniunea Sovietică, unde au ajuns în final zeci de mii de americani în ceea ce a fost numit de către The New York Times "cel mai mare val de imigrație din istoria modernă".

Imigranții americani au deschis atunci o școală anglo-americană la Moscova și au creat și un club de baseball, dar, cum era de așteptat în Imperiul Răului, în câțiva ani au început arestările în rândurile lor și trimiterile în Gulag, iar mulți dintre ei au fost executați de autoritățile sovietice genocidare – sursa Businessinsider

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.