”Vremuri bune cu oameni buni”


”Vremuri bune cu oameni buni”

Am ajuns să o vedem și pe asta: în “vremurile bune” ale PAS-ului asistăm la reglări de conturi între “oamenii buni”, tot ai PAS-ului, chiar de la înalta tribună a Parlamentului – detalii AICI

Fost ONG-ist de la Institutul pentru politici și reforme europene (forjerie de cadre și "etalon al societății civile" pentru PAS), ex-secretarul de stat la Ministerul Justiției se războiește de o manieră jalnică cu colegii săi de la Procuratura Anticorupție și Procuratura Generală (de parcă ar fi fost instalați în funcții de 3 partide antagoniste și nu de același PAS!). Dacă o face în public și intenționat, atunci, la sigur că s-au "tulburat" rău de tot vremurile bune.

Replica procurorului general intermar – Ion Munteanu – chiar nu s-a lăsat mult așteptată și descrie o situație reprobabilă, care se atestă în activitatea Centrului Național Anticorupție sub conducerea lui Iulian Rusu. 

„Procuratura Generală consideră aceste declarații ca fiind manipulatorii și incorecte. În opinia mea reprezintă o frustrare a acestei instituții care încearcă din răsputeri să-și motiveze existența, or toate investigațiile de amploare care au fost finalizate în ultimul an, aparțin exclusiv Procuraturii Anticorupție, Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale sau Procuraturii Generale… Mai mult, în opinia mea, este inadmisibil și contrar legii că directorul CNA și-a permis să se implice direct în activitatea organului de urmărire penală. Aceste fapte urmează să fie calificate și apreciate din punct de vedere legal”, a menționat Munteanu – detalii AICI

După aceste declarații ale reprezentantului PAS-ului de la CNA și ale procurorului general interimar, mai avem motive să așteptăm reforme serioase și de substanță la CNA și în sistemul procuraturii? Profund regretabil, dar ceea ce vedem în prim-plan sunt reglări de conturi, incompetență și diletantism.

Aceștia nu mai sunt oamenii lui Plahotniuc, nici ai lui Dodon, ci ai ”vremurilor bune”, nu-i așa!?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.