Un balon de supraveghere lansat din Belarus a fost detectat sâmbătă dimineață deasupra Poloniei


  • ACP
  • May 13, 2023 16:00
  • 1572
Un balon de supraveghere lansat din Belarus a fost detectat sâmbătă dimineață deasupra Poloniei

Ministerul Apărării de la Varșovia a anunțat, sâmbăta dimineață, pe Twitter, că în spațiul aerian polonez a fost detectat un obiect zburător care a venit din Belarus și despre care se crede că ar fi un balon de supraveghere.

Centrul de operațiuni aeriene care a înregistrat apariția obiectului zburător a observat că a fost pierdut contactul radar cu acesta în apropiere de localitatea Rypin, din zona centrală a Poloniei, unde se crede că s-ar fi prăbușit. 

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Teritoriale de Apărare, maiorul Witold Sura, a confirmat că o echipă de căutare și salvare a fost deja trimisă în zona probabilei căderi a balonului, la ordinul comandantului operațional, care a luat decizia de a implica forțele de apărare teritorială în această misiune.

"Echipa în sine este un grup mic, dar dacă este necesar, vor fi desfășurate forțe mai mari. Grupul nostru lucrează deja în vecinătatea Rypin", a mai spus maiorul Witold Sura – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.