VIDEO. Ludovic Orban a depus plângere împotriva bătăușilor de la AUR


VIDEO. Ludovic Orban a depus plângere împotriva bătăușilor de la AUR

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a depus luni, la Secţia 17 Poliţie din Capitală, o plângere penală împotriva celor care l-au agresat la protestul organizat de AUR în faţa Parlamentului în data de 10 mai. 

Orban a reclamat, în mai multe intervenții publice susținue miercurea trecută, că nu i s-a permis accesul în Parlament pe la intrarea deputaţilor de către dispozitivul de jandarmi, în jurul clădirii fiind şi protestatari AUR, printre care l-au înjurat şi lovit cu coatele, picioarele și chiar cu bățul de la steag.

Liderii AUR, în frunte cu George Simion, nu doar că nu au arătat vreo urmă de empatie sau vreun regret pentru violențele la care a fost supus colegul lor parlamentar, ci și-au bătut joc de victimă, afirmând că minte sau că voia să facă o baie de mulțime.

CITEȘTE ȘI: George Simion despre fata cu gloanțe: „Voia să-și facă mărgele”. Liderul AUR râde de agresiunea împotriva lui Ludovic Orban, înjurat și lovit de protestatari auriști

Complicitatea AUR - Jandarmerie. Ludovic Orban nu a fost lăsat să intre în Parlament de către jandarmi care l-au expus astfel furiei manifestanților. „Am fost scuipat, lovit cu un băț, lovit cu piciorul” / Dan Tănasă a întrerupt declarațiile lui Orban, zbierând că minte

„Nu mi s-a permis accesul în Parlament ca deputat de dispozitivul de jandarmi, deşi am solicitat în mod expres acest lucru jandarmilor de la poartă, spunându-le că este normal şi firesc ca deputat ce sunt să mi se permită accesul, nu pe poarta cu maşini, ci pe poarta de intrare personal. Mi s-a interzis accesul. (...) Am fost obligat, ca să pot intra în Parlament, că trebuia să intru pe la Senat, să traversez Strada Izvor, să mă duc pe Bulevardul Libertăţii. Acolo erau patru grupuri de manifestanţi. În prima parte, până când jandarmii nu mi-au permis accesul, manifestanții din faţa intrării, nimeni n-a avut nimic cu mine", explica atunci Orban.

„Am fost, în primă fază, lăsat în pace până când au început să apară agitatori...trebuie să știți că majoritatea celor care sunt acolo sunt membri aduși de AUR și chiar au parlamentari și șefi de organizații care stau în rândul activiștilor AUR și care le dictează comportamentul. Singura excepție și pe care trebuie s-o evidențiez este un coleg din AUR, Antonio Andrușceac, care a încercat să-i convingă pe manifestanți să nu mă agreseze și cred că și-a luat-o și el. Acolo s-a întâmplat ceva inacceptabil. Asta nu este democrație. (...) Dar ce se întâmplă cu acești așa-ziși susținători ai AUR este inacceptabil pentru o democrație...

Am fost scuipat, lovit cu un băț de la steag, lovit cu piciorul ca să nu se vadă pe camere, înjurat, insultat în cele mai grobiene feluri. În plus, era evident că erau oameni acolo care erau agitatori și care îi incitau pe alții la o atitudine agresivă. Trebuie să precizez foarte clar: ei manifestează împotriva unor proiecte de lege, iar eu am anunțat public, acum 2-3 săptămâni că nu susțin aceste proiect de lege, eu sunt parlamentar de opoziție, nu mai am niciun fel de legătură cu puterea. Este foarte grav. Acești indivizi nu au nicio treabă cu legea, cu respectul față de cetățeni, ei sunt în stare să lovească, să înjure, să insulte pe oricine are altă părere decât părerea lor, sunt în stare să înjure pe oricine are chiar o părere similară cu a lor. Nu se poate așa ceva într-o democrație. Din păcate, ce se întâmplă astăzi este și din cauza puterii și a modului nedemocratic în care este condusă România”, a mai povestit Ludovic Orban.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.