Măsura impusă de administrația din zonele ocupate de ruși pentru controlul wagneriților și a celorlalți invadatori scăpați de sub control


  • ACP
  • May 15, 2023 15:35
  • 1630
Măsura impusă de administrația din zonele ocupate de ruși pentru controlul wagneriților și a celorlalți invadatori scăpați de sub control

Administrația impusă de ocupanții ruși în teritoriile ocupate din Zaporijia, Ucraina, a interzis zilele acestea vânzarea de alcool, pentru „asigurarea ordinii publice”

Centrul pentru Rezistență Națională a ucrainenilor din teritoriile ocupate spune că motivul real al interdicției impuse de administrația prorusa este că există un număr mare de ocupanți, militari și trupe Wagner, care beau fără măsură și apoi comit infracțiuni împotriva populației locale. În cele mai multe cazuri administrația de ocupație închide ochii la faptele comise împotriva populației civile chiar daca numărul infracțiunilor comise de reprezentanții companiei „Wagner” este în creștere, dar în condițiile nevrozei de masă pe care o trăiesc rușii în aceste zone situația ar fi început deja să scape de sub control, conform site-ului Centrului pentru Rezistență Națională. 

Oricum, așa-zișii polițiști ruși nu mai puteau face față mercenarilor Wagner care au scapăt oricărui control, pe fondul conflictului dintre Prigojin și Moscova, la fel cum nici procuratura importată de pe teritoriul Federației Ruse și nici gardienii naționali nu par să aibă nicio influență asupra acestora. Dar nici interdicția impusă de administrația de ocupație nu pare însă să aibă rezultate vizibile, întrucât militarii și mercenarii ruși amenință adesea angajații magazinelor și cer alcool de la aceștia, iar apoi unii se apucă iar să fure mașini, să violeze și să organizeze revolte în stare de ebrietate – sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.