“Vom naționaliza totul!”. Cum sunt forțați fermierii ucraineni din Zaporojie să coopereze cu pseudo-autoritățile ruse de ocupație


“Vom naționaliza totul!”. Cum sunt forțați fermierii ucraineni din Zaporojie să coopereze cu pseudo-autoritățile ruse de ocupație

Pseudo-autoritățile rusești de ocupație recurg la metode bolșevice pentru a-i intimida pe fermierii ucraineni din teritoriile ocupate de armata rusă. Rușii confiscă bunurile și mărfurile ucrainenilor după metoda ,,naționalizărilor” comuniste, solicitându-le tot felul de dări extraordinare. 

Ocupanții ruși din regiunea Zaporojie îi forțează pe fermierii ucraineni să coopereze, le cer să plătească impozite la bugetul statului agresor, să-și reînregistreze proprietățile în conformitate cu legislația rusă și să ofere "dijme" ocupanților ruși, travestiți în inspectori și autorități. Acest lucru a fost dezvăluit de un fermier ucrainean într-un interviu acordat Latifundist.com.

Fermierii ucraineni aflați sub ocupație au vorbit despre condițiile cu care se confruntă acum și despre ce s-a întâmplat cu bunurile fermierilor care nu au reușit să intre pe teritoriul controlat de Ucraina.

În special, fermierii care au rămas încă pe teritoriul ocupat de ruși sunt obligați să se înregistreze, în caz contrar sunt amenințați cu "naționalizarea" tuturor produselor și echipamentelor – detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.