VIDEO Antreprenorul Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan solicită Guvernului Marii Britanii să ofere elevilor posibilitatea unui GCSE în limba română. APEL către toți românii din UK: semnați această PETIȚIE importantă pentru voi și copiii voștri! 


VIDEO Antreprenorul Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan solicită Guvernului Marii Britanii să ofere elevilor posibilitatea unui GCSE în limba română. APEL către toți românii din UK: semnați această PETIȚIE importantă pentru voi și copiii voștri! 

Antreprenor de succes stabilit în Londra, Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan a inițiat o petiție (detalii AICI) prin care solicită Guvernului Marii Britanii să ofere elevilor români din sistemul de învățământ englez posibilitatea obținerii Certificatului general de învățământ secundar (GCSE) în limba română. Astfel, copiii românilor stabiliți în Marea Britanie vor avea oportunitatea de a vorbi și scrie în limba maternă, de a-și cunoaște mai bine rădăcinile culturale și de a-și îmbogăți educația și perspectivele. Posibilitatea unui GCSE în limba română ar reprezenta o realizare uriașă pentru Diaspora din Marea Britanie. Amintim că în Marea Britanie trăiesc peste 1,4 milioane de români. 


Certificatul general de învățământ secundar (GCSE) e o calificare academică într-o anumită materie, aceasta fiind obținută în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Calificările sunt oferite într-o anumită disciplină școlară.  

Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan a lansat un apel, pe Facebook, în care îi îndeamnă pe toți românii din UK să semneze și să promoveze această petiție importantă pentru Diaspora britanică: 

”Dragi români din Marea Britanie! 

Suntem o comunitate puternică de peste 1,4 milioane de oameni și a venit vremea să ne unim și să susținem viitorul copiilor noștri! 

În prezent, nu există calificări oficiale în Marea Britanie care să ofere elevilor cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani opțiunea de a studia limba română. Aceasta înseamnă că ai noștri copii nu au acces la învățarea și păstrarea legăturii cu cultura și tradițiile noastre românești. 

Dar putem schimba asta! Am lansat AICI o petiție pentru a cere Guvernului să înființeze un nou organism de examinare care să ofere un GCSE în limba română. Cu acest examen, copiii noștri pot dobândi cunoștințele necesare pentru a vorbi și scrie în limba română și pentru a se bucura de toate avantajele legate de învățarea și păstrarea culturii noastre. În plus, vom putea arăta că suntem o comunitate unită și că avem nevoie de sprijinul și recunoașterea noastră ca români în Marea Britanie. 

Vă rugăm să semnați petiția și să ne ajutați să ne atingem obiectivul de a obține o calificare în limba română pentru copiii noștri. Mulțumim!”

Semnați AICI Petiția

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.