Mă amuză siguranța și optimismul Maiei Sandu care e sigură că până în 2030 R.Moldova va fi membră a UE


Mă amuză siguranța și optimismul Maiei Sandu care e sigură că până în 2030 R.Moldova va fi membră a UE

Cu doi ani în urmă am pus un pariu cu Natan Garștea: eu ziceam că Republica Moldova nu va deschide capitolele de negociere cu UE până în 2024, el zicea că le va deschide (parcă așa era pariul, nu am notat datele exacte).

Rămân la părerea mea că nu vor fi deschise capitolele de negociere cu UE pentru Republica Moldova până în 2024, de fapt discuția asta va începe după încheierea războiului din Ucraina. Iar aici este altă discuție: ce înseamnă încheierea războiului din Ucraina? Oprirea ostilităților? Semnarea unui acord? Greu de spus.

În schimb mă amuză siguranța și optimismul Maiei Sandu care e sigură că până în 2030 Republica Moldova va fi membră a UE. Asta în condițiile în care presa pro-guvernamentală de la Chișinău nu mai știa cum să îngroape în februarie-martie aprecierile negative de la Bruxelles referitoare la progresele pe foaia de parcurs.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.