Un (s)pion al Moscovei în guvernul de la Chișinău


Un (s)pion al Moscovei în guvernul de la Chișinău

Ieri am văzut cum cetățenii R.Moldova și-au exprimat dorința clară de a ajunge în Uniunea Europeană. O dorință normală, însă cam greu realizabilă, în condițiile în care războiul rusesc e la graniță. Și nu doar războiul e problema – să nu ignorăm eșecul statului și lipsa reformelor, pe de-o parte, și agenturile FSB-GRU dintre Prut și Nistru, pe de alta. 

De reținut un aspect indubitabil: în guvernul de la Chișinău e prezentă tot timpul o uneltă fățișă a Moscovei (vorbesc despre una asumată astfel în mod oficial, nu despre alte cârtițe). E vorba despre așa-zisul guvernator al așa-zisei Găgăuzia (o autonomie născocită și impusă de Rusia). Nu contează numele său ori partidul de proveniență – indiferent cine e, guvernatorul Găgăuziei e membru al guvernului de la Chișinău, iar Rusia își face jocurile prin intermediul lui. 

O astfel de situație este inadmisibilă indiferent de unghiul în care ne-am raporta la această problemă. Din frică față de unele tensiuni, nimeni de la Chișinău nu are curajul de a schimba această stare de lucruri. 

Republica Moldova nu poate intra în UE cu agenți ai Rusiei în Guvern. Sper că se înțelege acest lucru. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.