Ambasadorul german la Varșovia regretă construirea conductelor Nord Stream: "Sunt ultima persoană care ar spune că nemții iau întotdeauna deciziile corecte"


Ambasadorul german la Varșovia regretă construirea conductelor Nord Stream: "Sunt ultima persoană care ar spune că nemții iau întotdeauna deciziile corecte"

Conductele Nord Stream II și Nord Stream I au fost o greșeală, a declarat ambasadorul Germaniei în Polonia într-un interviu acordat pentru Polish Radio 24.

Guvernul polonez s-a opus sistematic acestor conducte despre care a reliefat că sporesc dependența Europei de energia rusă.

Discuțiile privind conductele cu pricina au provocat falii în UE între țările vestice și estice. 

"Uniunea Europeană nu va fi niciodată o zonă fără conflicte", a spus Thomas Bagger. 

"Este mai degrabă o metodă de echilibrare pașnică a intereselor țărilor membre, e un fel de dispută instituționalizată care se desfășoară după reguli stabilite", a continuat diplomatul german. 

"Nu înseamnă că toate deciziile luate în acest fel sunt corecte. Și sunt ultima persoană care ar spune că nemții iau întotdeauna deciziile corecte. Nord Stream II, dar și Nord Stream I au fost o greșeală", a mai declarat Bagger. 

Întrebat care Guvern a luat aceste decizii care au dus la "greșeală", diplomatul german a răspuns: "Diferite guverne federale germane, unul după altul. Da, și Guvernul Angelei Merkel".

În luna septembrie a anului trecut, cele două conducte s-au fisurat din pricina unor explozii rezultate în urma unor posibile acțiuni de sabotaj. (sursa: The First News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.