Biroul de Securitate Națională din Taiwan: China coordonează în străinătate secții de poliție ascunse sub fațada unor restaurante!


Biroul de Securitate Națională din Taiwan: China coordonează în străinătate secții de poliție ascunse sub fațada unor restaurante!

China coordonează în străinătate peste 100 de secții de poliție ascunse sub fațada unor restaurante chinezești, magazine, respectiv case private, a raportat marți, 23 mai, Biroul de Securitate Națională (NSB) din Taiwan.

În aprilie, poliția din New York a arestat doi cetățeni americani de origine chineză pentru presupusa implicare în coordonarea unei secții de poliție secrete din Manhattan. Incidente similare au fost raportate și în alte țări, dar cazul din New York a fost primul care a dus la arestări.

Potrivit unui raport al NSB transmis Parlamentului de la Taipei, majoritatea posturilor sunt conduse de cinci Birouri Publice de Securitate din China. Beijingul a susținut că secțiile din străinătate au fost înființate pentru a ajuta cetățenii chinezi să gestioneze documentele de călătorie. În realitate, secțiile supravegheau comunitățile locale și amenințau dizidenții, se arată în raportul NSB.

Cazul din New York ar fi determinat autoritățile chineze să ordone secțiilor să se ascundă cu mai multă atenție, potrivit NSB. Secțiile au fost totodată înființate pentru a contribui la mobilizarea împotriva Taiwanului a comunităților chineze din străinătate. (sursa: Taiwan News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.