Sminteala tiranului Putin: Moscova și Minsk au semnat un acord privind desfășurarea de arme nucleare pe teritoriul Belarusului


Sminteala tiranului Putin: Moscova și Minsk au semnat un acord privind desfășurarea de arme nucleare pe teritoriul Belarusului

Minsk și Moscova au semnat joi un document privind desfășurarea armelor nucleare tactice rusești pe teritoriul Belarusului, a informat TASS, agenția oficială de propagandă a Kremlinului. 

Moscova va păstra controlul asupra armelor și asupra oricăror decizii privind utilizarea acestora, a declarat la Minsk ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, pe parcursul unui eveniment în care a semnat documentul cu pricina alături de omologul său din Belarus, Viktor Khrenin.

Șoigu a mai menționat că "pot fi luate măsuri suplimentare pentru a asigura securitatea statului Uniunii (dintre Rusia și Belarus - n.red.) și a răspunde la situația militaro-politică".

Pe 25 martie, președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia va desfășura arme nucleare tactice în Belarus, descriind decizia ca nefiind neobișnuită. 

În acest context, UE a amenințat cu noi sancțiuni împotriva Belarusului în cazul în care regimul Lukașenko va fi de acord să găzduiască arme nucleare rusești.

Festival propagandistic moscovito-belarus

Regimul Lukașenko susține că se simte obligat să găzduiască arme nucleare rusești ca urmare a unei presiuni occidentale "fără precedent", insistând că desfășurarea acestora nu va încălca acordurile internaționale.

Șoigu a mai zis că Occidentul duce un "război nedeclarat" împotriva Rusiei și Belarusului.

"În contextul unei escaladări extrem de puternice a amenințărilor la granițele de vest ale Rusiei și Belarusului, a fost luată decizia de a lua contramăsuri în sfera militaro-nucleară", a declarat Șoigu pentru TASS. (sursa: AICI)

Sursa foto: Thomas Broom, The Telegraph

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.