Rușii lansează o provocare gravă, înscenând un atac cu arme chimice sub steag fals


  • ACP
  • May 27, 2023 17:41
  • 1417
Rușii lansează o provocare gravă, înscenând un atac cu arme chimice sub steag fals

Kievul a anunțat că serviciile de securitate ruse au lansat sâmbăta o înscenare cu arme chimice în zonele ocupate temporar din regiunea Zaporizhzhia. Direcția Principală de Informații din cadrul Ministerului Ucrainean al Apărării a informat pe contul de Facebook că „pentru a perturba acțiunile contraofensive ale Forțelor de Apărare și Securitate ale Ucrainei, pe 27 mai 2023, ocupanții ruși au început să efectueze o provocare cu arme chimice în zonele ocupate temporar din regiunea Zaporijia”.

Victimele înscenării serviciilor de securitate ruse ar fi militarii ruși, potrivit informațiilor obținute de ucraineni, pentru a fi folosite urmele armelor chimice de pe corpurile lor ca dovezi false pentru  acuzarea armatei ucrainene.

Serviciul de Informații pentru Apărare al Ucrainei raportase de pe 26 mai că ocupanții ruși ar pregăti o provocare pe scară largă, dar se aștepta din partea acestora simularea unui accident la Centrala Nucleară Zaporizhzhia.

Direcția Principală de Informații a subliniat însă că Forțele de Apărare și Securitate ale Ucrainei folosesc numai arme convenționale în timpul acțiunilor militare împotriva trupelor ruse, iar punerea în scena a unei operațiuni sub steag fals de către Moscova nu mai poate influența evoluția ulterioară a evenimentelor de pe front. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.