După ce s-a întâlnit cu Putin, Lukașenko ar fi ajuns în stare critică la un spital din Moscova. Un reprezentant din opoziția belarusă cere Occidentului să întreprindă cu celeritate demersuri pentru organizarea de alegeri prezidențiale în Belarus


După ce s-a întâlnit cu Putin, Lukașenko ar fi ajuns în stare critică la un spital din Moscova. Un reprezentant din opoziția belarusă cere Occidentului să întreprindă cu celeritate demersuri pentru organizarea de alegeri prezidențiale în Belarus

Valery Tsepkalo, reprezentant al opoziției belaruse, a declarat sâmbătă seară că, în urma unei întâlniri avute cu dictatorul sângeros Vladimir Putin, autoproclamatul președinte al Belarusului, Alexandr Lukașenko, a fost transportat în stare critică la Spitalul Clinic Central din Moscova.

Totodată, pe parcursul declarației, Tsepkalo a cerut Occidentului să pregătească o serie de demersuri pentru organizarea unor alegeri prezidențiale corecte și legitime în Belarus. 

"Potrivit informațiilor pe care le avem, care necesită o confirmare suplimentară, Lukașenko, în urma unei întâlniri avute cu Putin cu ușile închise, a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic Central din Moscova, unde se află în prezent. Cei mai buni specialiști au fost trimiși să-l ajute să-și revină dintr-o stare evaluată de medici drept critică. Sângele a fost purificat, dar, din pricina stării, Lukașenko e netransportabil. Măsurile organizate pentru salvarea dictatorului din Belarus au avut ca scop evitarea speculațiilor cu privire la posibila implicare a Kremlinului în otrăvirea acestuia.

Nu contează dacă-și revine sau nu, căci medicii avertizează asupra unei posibile reapariții a acestor picaje. 

Noi, reprezentanții Forumului Forțelor Democratice din Republica Belarus,

Îndemnăm liderii occidentali să programeze o sesiune strategică pentru zilele următoare cu scopul de a discuta despre inițiativa alegerilor. Insistăm că tehnologiile existente sunt suficiente pentru a organiza alegeri corecte în Belarus, în conformitate cu Declarația Universală a Drepturilor Omului, indiferent de poziția Kremlinului. Astfel, vom crea o instituție legitimă în ochii tuturor belarușilor și a comunității mondiale în ansamblu. Organizarea alegerilor într-un moment atât de critic nu numai că va contribui la readucerea legii și ordinii în Belarus, dar va pune și bazele pentru stabilizarea situației la granițele Uniunii Europene și ale lumii în ansamblu!", a scris Tsepkalo într-o postare pe Telegram. 

"Dacă Lukașenko moare în curând, expresia «Petrecerea ceaiului de la Kremlin» va intra în analele istoriei", a continuat Tsepkalo într-o altă postare pe Telegram. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.