Starea deplorabilă în care se prezintă pădurea din Munții Apuseni. Diaspora Europeană îi invită pe români să participe pe 2 iunie la o acțiune civică în Poiana Horea din Județul Cluj


Starea deplorabilă în care se prezintă pădurea din Munții Apuseni. Diaspora Europeană îi invită pe români să participe pe 2 iunie la o acțiune civică în Poiana Horea din Județul Cluj

Diaspora Europeană va desfășura vineri, 2 iunie, în Poiana Horea din județul Cluj, o manifestație civică prin care vrea să lanseze un semnal de alarmă către autoritățile abilitate privind starea în care a ajuns pădurea din Munții Apuseni. 

Redăm comunicatul remis de Diaspora Europeană: "Dacă tot sunteți liberi mâine, vă invităm la picnic!   

Unii dintre voi ați spus prin anumite live-uri și postări că nu vă chemăm cu noi la acțiuni. Acum vă dăm ocazia să veniți în teren alături de noi. Mâine, 2 iunie, avem acțiune în Poiana Horea (județul Cluj la limită cu județul Alba), unde sătenii ne-au chemat să ne arate cum se prezintă pădurea din Munții Apuseni, pădure despre care ei spun că ar fi în Ariile Naturale Protejate «Parcul Natural Apuseni».

Dimineață, la ora 09:00, ne întâlnim toți în parcarea din centrul orașului Huedin, la statuia lui Avram Iancu. O să intrăm la o cafea (peste drum) până la maxim 10:00 pentru a ne organiza și așteptăm echipajele de poliție și jandarmerie, după care urcăm spre munte. La orele 10:30 ne întâlnim cu rangerșii la Beliș, iar la ora 11:00 (aproximativ) ar trebui să ajungem la Poiana Horii… după care facem un «picnic» la fața locului!  

Pozele și toate detaliile au fost trimise de noi la Ministerul Mediului marți, pentru a avea sprijin în teren și de la ei, pentru ziua de vineri, adică mâine. Cu toate că sesizările au fost făcute de către locuitorii satului de luni de zile, nimeni nu a vrut să meargă în teren acolo. După ce am sunat noi pe la ministere, au început să se miște lucrurile. Ieri, miercuri, 31 mai, Garda Forestieră Cluj a decis să meargă fără noi în zona semnalată, că nu prea le place să colaboreze cu noi. Din câte știm, au găsit aproximativ 15 cioate nemarcate. Sătenii ne spun că se încercă o mușamalizare din partea autorităților. Noi mâine mergem în control acolo. Cine vrea să vină cu noi, este bine venit!  

P.S: După 5/6 ore de la postarea asta, Ministerul Mediului ne-a comunicat că ancheta Gărzii Forestiere nu s-a încheiat. Vezi doamne ieri a plouat și au oprit controlul, dar că vor reveni în teren!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.