Rușii se omoară între ei la Bakhmut! Mercenarii Wagner l-au reținut pe comandantul beat al trupelor regulate care au deschis focul împotriva armatei private a lui Putin


Rușii se omoară între ei la Bakhmut! Mercenarii Wagner l-au reținut pe comandantul beat al trupelor regulate care au deschis focul împotriva armatei private a lui Putin

Circ rusesc tipic la Bakhmut, acolo unde invidia, resentimentele și beția au făcut ca trupele rusești de ocupație, armata regulată, pe de o parte, și mercenarii Wagner, de cealaltă parte, să se mitralieze între ele. 

Potrivit raportul serviciului de presă al PMK Wagner, publicat pe canalul propriu de Telegram, la mijlocul lunii mai, în Bakhmut, s-a înregistrat o confruntare armată între mercenari și armata obișnuită rusă, deoarece aceasta din urmă a minat căile de evacuare de lângă oraș. Incidentul s-a petrecut în apropierea satelor Opytne și Ozaryanivka. Potrivit raportului, geniștii lui Prigojin au descoperit minele și au început operațiunile de dezamorsare a acestora, însă au fost împiedicați să facă acest lucru de către personalul militar care ocupa „pozițiile Ministerului Apărării” al Rusiei, trupele regulate deschizând focul asupra mercenarilor cu arme de calibru mic. Prigojin mai spune că soldații Ministerului Apărării al Federației Ruse au scos din funcțiune un camion Ural care asigura retragerea PMK Wagner, în timpul atacului lor. 

Același Evgheni Prigojin a mai menționat și faptul că, după declanșarea focului, mercenarii ruși au coborât din vehicul și „s-au împrăștiat, luând măsuri de represalii pentru eliminarea pericolului”, reușind reținerea atacatorilor din trupele regulate ale Ministerului rus al Apărării. Printre cei reținuți s-a numărat și comandantul celei de-a 72-a Brigăzi de Infanterie Motorizată, un locotenent colonel care „a fost găsit în stare de ebrietate”. 

În timpul interogatoriului, locotenent colonelul ar fi declarat că a dat ordinul deschiderii focului contra coloanei de mercenari Wagner „din cauza animozității personale” față de PMC-ul lui Putin.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.