Portret de recrut rus în trupele Wagner: Khakonov, un bețiv care și-a ucis soția


  • ACP
  • Jun 7, 2023 21:37
  • 1600
Portret de recrut rus în trupele Wagner: Khakonov, un bețiv care și-a ucis soția

Publicația rusă NGS24.Ru a prezentat marți situația unui nou recrut în trupele Wagner, un fost deputat al consiliului raional Taseevsky, Alexander Khakonov, în vârstă de 52 de ani.

Jurnaliștii precizează inclusiv ceea ce l-a determinat pe fostul oficial raional rus să plece pe front în Ucraina – Khakonov și-a ucis soția de 35 de ani cu mai bine de o lună în urmă, fapt pentru care a fost închis și condamnat la 9 ani și 8 luni într-un penitenciar cu regim strict.  

Textul hotărârii judecătorești precizează că în seara de 22 martie, după ce a băut zdravăn cu soția sa, Khakonov a vrut să se culce cu ea, dar Elena l-a refuzat și a început să îi spună lucruri umilitoare despre bărbăția lui, fapt care a degenerat rapid într-o ceartă.

Supărat din cauza vorbelor care i-au fost adresate, Khakonov a apucat un cuțit și și-a înjunghiat soția în zona pieptului, provocându-i mai multe răni fatale.    

Khakonov a dus apoi cadavrul ei în pădure, unde l-a lăsat lângă groapa de gunoi, după ce l-a acoperit cu crengi și zăpadă.  

Pe 29 martie, el a raportat la poliție dispariția Elenei, spunând că ea ar fi plecat de acasă și nu s-ar mai fi întors, însă după ce a fost găsit cadavrul ei, pe 1 aprilie, fostul deputat a mărturisit pentru poliție uciderea ei.  

În fata instanței Khakonov și-a motivat crima prin afectarea psihică provocată de insultele grave din partea soției sale și a făcut apel la verdict de două ori, dar instanța a menținut verdictul.  

Jurnaliștii ruși spun că înainte să plece în trupele Wagner, pe când se afla în arest, lui Khakonov i-au fost furate 240.000 de ruble din conturile bancare de către niște escroci din Ekaterinburg. Acum, condamnat și cu banii luați, Khakonov se află pe front în uniforma lui Prigojin, unde are toate șansele să aibă parte de justiția divină, precum mulți alți camarazi de-ai lui. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.