Scriitorul Cristian Bădiliță: distrugerea barajului de la Nova Kahovka dovedește din nou animalitatea și impotența congenitală a Rusiei genocidare. Pilda regelui Solomon


Scriitorul Cristian Bădiliță: distrugerea barajului de la Nova Kahovka dovedește din nou animalitatea și impotența congenitală a Rusiei genocidare. Pilda regelui Solomon

Criminalul în masă Vladimir Putin și rușii sunt reîncarnări ale hunilor și vandalilor, punctează scriitorul, traducătorul și teologul Cristian Bădiliță, pe contul de Facebook al domniei sale: 

1. Distrugerea barajului de la Nova Kahovka dovedește, o dată în plus, animalitatea rusului pravoslavnic. Nimic nu are valoare în ochii lui. În același timp confirmă impotența congenitală a acestui subpopor, creditat pe nedrept cu anumite calități morale, spirituale.

2. Barajul respectiv asigură și întreținerea centralei nucleare de la Zaporija, ale cărei reactoare trebuie răcite periodic. Risc enorm pentru toți.

3. Comportamentul animalului rus în Ucraina amintește un episod din viața regelui Solomon. Două femei vin la tronul regelui, fiecare pretinzând că este mama aceluiași copil. Regele propune o soluție limită: copilul să fie tăiat în două și fiecare dintre cele două femei să ia o jumătate. Pretinsa mamă acceptă imediat. Adevărata mamă e îngrozită de o asemenea soluție și preferă să renunțe la copil pentru a-i salva viața. 

4. Cum poți transforma în cenușă, cu atîta ură, un teritoriu pe care îl socotești al tău și pe care pretinzi că-l iubești? Hitler a cruțat toate orașele europene pe care le-a ocupat la un moment dat. Banditul de la Kremlin și neamul lui sînt reîncarnarea vechilor huni sau vandali.

5. Cei responsabili, în mare parte, de incultura, analfabetismul și bădărănia tinerilor români din ultimele decenii au obținut remunerații sporite. Urmează ceilalți merituoși: polițiștii, cadrele medicale de la stat, cercetătoooorii noștri fabuloși, popii, țîrcovnicii, jurnaliștii tvr...”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.