VIDEO. George Simion a devenit incoerent când jurnalistul Mălin Bot i-a cerut să explice cum a ajuns fostul său patron, Marius Dorin Lulea, să renoveze clădirea Federației Ruse. „Spune de întâlnirile cu agenții FSB de la Cernăuți și Chișinău! Răspunde aici de față cu presa! De ce fugi?”


VIDEO. George Simion a devenit incoerent când jurnalistul Mălin Bot i-a cerut să explice cum a ajuns fostul său patron, Marius Dorin Lulea, să renoveze clădirea Federației Ruse. „Spune de întâlnirile cu agenții FSB de la Cernăuți și Chișinău! Răspunde aici de față cu presa! De ce fugi?”

Jurnalistul Mălin Bot a șters pe jos cu președintele partidului rusofil AUR, George Simion, marți, în fața Palatului Cotroceni și a presei aflate sub diverși stăpâni, fiecare cu interesele lui, înainte ca liderul aurist să se prezinte la întâlnirea cu președintele vacanțist Klaus Iohannis. Acesta din urmă a organizat niște consultări-simulacru cu partidele parlamentare, deși toată lumea știa că urmează să-l desemneze premier pe Marcel Ciolacu, fostul acolit al infractorului Liviu Dragnea, pentru a forma un guvern de coaliție infracțională alături de PNL și UDMR (Update: fără UDMR, detalii AICI).

Mălin Bot la apariția lui George Simion care s-a dus glonț către locul în care avea presa instalată aparatura de transmisie: 

„Ia uitați-l pe cel mai mare troll al dictaturii lui Putin, George Simion. Tot pe domnul Călin Georgescu, omul rușilor, îl puneți premieri?” VIDEO la finalul textului!

SImion: „Avem o altă propunere...”

Mălin Bot: „Cine e propunerea dvs? Domnul Lulea care a renovat clădirea Federației Ruse?

Simion: „Dau un interviu...mai căutați în gunoaie?”

MB: „Cum sunteți dvs un politician anti-sistem și sunteți promovat de cartelul mafia-media, domnule Simion?” (...)

MB: „George Simion, așa-zisul om anti-sistem, cel mai mare troll al dictaturii lui Putin, este promovat de cartelul mafia-media” (Când spune „catelul mafia media”, Mălin Bot se referă la presa care nu informează, ci dezinfomează, venind în fața publicului cu o agendă alcătuită după interesele politice sau financiare ale patronatului - Antena 3, după interesele lui Dan Voiculescu, RTV, după interesele infractorului fugar Sebastian Ghiță, de exemplu. Pe lângă faptul că primește sume importante de la cel puțin două dintre partidele aflate în acest moment la putere - PNL și PSD - cărora le reprezintă interesele, le ascunde vulnerabilitățile și impostura, plasându-le mai presus de interesul publicului de a fi informat corect, această presă căreia, în mod just, îi spune jurnalistul MB „cartelul mafia-media” , s-a coalizat, printre altele, împotriva fostei șefe a DNA, Laura Codruța Koveși, dar și a altor magistrați atunci când finanțatorii au avut probleme penale. De aceea este grav când cineva, în cazul de față George Simion, mai ales că se pretinde antisistem, alege să colaboreze sau să coabiteze armonios cu aceste televiziuni aservite intereselor patronilor, respectiv, partidelor din vechea clasă politică, pe care, chipurile, liderul AUR o contestă)

GS către reporteri: „Nu știu dacă pot să dau declarații acum...e un gunoier acolo, caută prin gunoaie” și a arătat către MB. 

MB: „Știți că suneți acționat în instanță pentru aceste insulte, domnule Simion?”.

GS: „Păi omul care caută în gunoaie nu e gunoier?”

MB: „Știti că președintele fondator al AUR (Marius Dorin Lulea) a fost condamnat de Tribunalul Ilfov la 5000 de euro daune pentru minciuni? Altceva în afară să insultați știți, domnule Simion? Nu aveți educația necesară să aveți un dialog. Ce fel de președinte de partid sunteți dvs care insultă astfel un jurnalist independent? Explicați mai bine cum Marius Dorin Lulea a renovat clădirea Federației Ruse. Explicați cum l-ați propus pe Călin Georgescu, omul lui Dughin. Explicați de ce faceți propagandă rusofilă”. 

La finalul declarației de presă a lui Simion despre un bilet de călătorie pregătit de AUR pentru Iohannis, schimbul de replici cu Mălin Bot s-a întețit, jurnalistul cerându-i pe un ton și mai vehement să spună dacă Lulea a luat sau nu bani de la Moscova. 

Mălin Bot: „Nu ți-e rușine să jignești, mă nesimțitule?! Ce gunoier!? Spune, mă, de legăturile cu rușii! Spune de întâlnirile cu agenții FSB! Te-ai întâlnit cu agenți FSB? Răspunde aici de față că presa! De ce fugi? Ești un laș, jignești și fugi! Spune cum te-ai întâlnit cu rușii la Cernăuți și Chișinău” (în mod bizar, în acest moment, Simion se întoarce către oamenii care îl însoțeau și spune: „te rog, lasă-l în pace” - momentul este surprins în filmarea prezentă pe pagina de Facebook a AUR, vezi mai jos VIDEO, de la minutul 3,49)

Conext. Reamintim că și PODUL a scris despre afirmațiile fostului ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, care a indicat că Simion este omul Rusiei și că a fost informat, pe când se afla în funcție la Chișinău, despre întâlnirile liderului AUR cu agenul FSB de la Cernăuți din 2012. „George Simion face parte din războiul hibrid al Rusiei și destabilizează situația din Republica Moldova și România”, a spus Șalaru recent.

Video mai jos de la momentul 1h 30 aproximativ.

 

Mălin Bot și Simion se știu încă de pe vremea în care liderul AUR, un ilustru necunoscut pe atunci, se pregătea să candideze la europarlamentarele din 2019 ca independent, iar jurnalistul - a cărui notorietate explodase în online după o serie de interviuri originale realizate pe nepregătite cu unii dintre cei mai mari infractori politici din istoria recentă a României (gen Adrian Năstase sau Dan Voiculescu) -, crezând în bunele inenții ale viitorul lider aurist i-a oferit posibilitatea să le vorbească alegătorilor despre proiectele sale. 

Ulterior, după o serie de acțiuni ultranaționaliste ale lui Simion, după tentativa de a strâni un conflict între români și etnicii maghiari, încercând tot felul de provocări prin cimitirul de la Valea Uzului, cot la cot cu fostul șef controversat al Jandarmeriei, Sebastian Cucoș, vinovat de represiunea violentă a protestului diasporei de la 10 augusut 2018, și după înființarea partidului AUR care a atras diverse personaje controversate cu simpatii proruse sau cu discurs anti-UE, Mălin Bot a început să-l critice virulent pe Simion, aducând mereu argumente în favoarea imposturii acestuia și a legăturilor solide cu „sistemul”, existând chiar posibilitatea ca AUR să fie o creație a serviciilor secrete pentru captarea și ținerea sub control a electoratului naționalist.



 

Filmarea de pe pagina de Facebook a AUR:


 

CITEȘTE ȘI: Ciolaniada fără UDMR. Lista miniştrilor şi Programul de guvernare ciolachian au fost depuse la Parlament

UDMR nu va mai face parte din guvernul condus de Marcel Ciolacu, acolitul infactorului Liviu Dragnea și al teroristului Omar Hayssam / Liderul PSD: „UDMR nu este în această Coaliție”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.