CSAT îi pune la punct pe războinicii anti-ucraineni din Parlament. Angajamentele pe care și le-a luat România prin semnarea Actului Final de la Helsinki


CSAT îi pune la punct pe războinicii anti-ucraineni din Parlament. Angajamentele pe care și le-a luat România prin semnarea Actului Final de la Helsinki

Un document al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, semnat de Ion Oprișor, care ocupă funcția de consilier prezidențial, respectiv de șef al Departamentului Securității Naționale, respinge ferm proiectul de lege prin care senatoarea ex-AUR Diana Șoșoacă și deputatul PSD Daniel Ghiță cer ca România să declare război Ucrainei pentru a anexa teritoriile care au aparținut țării noastre în perioada interbelică. 

În documentul cu pricina (pe care-l puteți citi integral AICI), li se reamintește inițiatorilor belicosului proiect de lege că România este parte a unor tratate internaționale, iar astfel s-a angajat să respecte "inviolabilitatea frontierelor din Europa".

"Privitor la propunerea de anexare a unor teritorii, menționăm că un asemenea demers ar reprezenta o încălcare a dreptului internațional, contravenind flagrant normelor imperative privind suveranitatea statelor și respectarea integrității teritoriale a statelor, consacrate prin Carta ONU.

În aceeași notă, învederăm faptul că, prin semnarea Actului Final de la Helsinki, România s-a angajat alături de celelalte state semnatare, să respecte inviolabilitatea frontierelor din Europa și să se abțină de la orice atentat împotriva acestor frontiere", se precizează în document. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.