"Este nevoie și de acțiune!". Un membru al Bundestagului solicită NATO să nu se mai rezume la exprimarea îngrijorării cu privire la crimele comise de trupele ruse în Ucraina. Ce măsuri ferme cere parlamentarul german


"Este nevoie și de acțiune!". Un membru al Bundestagului solicită NATO să nu se mai rezume la exprimarea îngrijorării cu privire la crimele comise de trupele ruse în Ucraina. Ce măsuri ferme cere parlamentarul german

Țările care sprijină Ucraina ar trebui să înceteze din a-și exprima doar îngrijorarea ca răspuns față de ultimele crime de război rusești, fiind necesară o reacție mai puternică, a precizat Roderich Kiesewetter, membru din partea CDU al Comisiei pentru Relații Externe a Bundestagului german. 

Planul și calendarul de aderare a Ucrainei la NATO, prezentate chiar în luna iulie la Summitul Alianței Nord-Atlantice de la Vilnius, ar trebui să fie un astfel de răspuns, a mai reliefat acesta. 

"Noi – susținătorii Ucrainei – trebuie să trimitem un semnal credibil de forță și, în sfârșit, să nu ne mai exprimăm doar regretul în cazul viitoarelor crime de război. Este nevoie și de acțiune! Acest lucru trebuie să ia forma unui sprijin militar și financiar sporit pentru Ucraina, dar și a unor noi sancțiuni împotriva Rusiei și a țărilor terțe", a zis parlamentarul CDU. 

"În plus, NATO trebuie să formuleze propriile cereri față de Rusia, de pildă retragerea armamentului din Kaliningrad, respectiv acordarea Ucrainei de garanții de securitate credibile. Acestea pot fi doar un calendar definitiv pentru aderarea la NATO și un MAP (Plan de Acțiune pentru Membri - n.red.) în iulie la Summitul de la Vilnius", a mai spus Roderich Kiesewetter. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.