În timp ce odraslele și cunoscuții lor săvârșesc genocid în Ucraina, turiștii ruși iau cu asalt litoralul Turciei. Aproximativ 3 milioane de ruși se vor distra în Antalya de-a lungul sezonului


  • ACP
  • Jun 16, 2023 14:53
  • 1445
În timp ce odraslele și cunoscuții lor săvârșesc genocid în Ucraina, turiștii ruși iau cu asalt litoralul Turciei. Aproximativ 3 milioane de ruși se vor distra în Antalya de-a lungul sezonului

Presa din Turcia a raportat că rezervările turiștilor ruși pentru vacanțe în Turcia, în special în Antalya, sunt în creștere pentru sezonul acesta și mai mari cu 20% în ultimele săptămâni față de lunile aprilie și mai, în ciuda tuturor problemelor din țara lor și a creșterii prețurilor la cazare din stațiunile turcești. 

După o perioada în care rușii au căutat destinații turistice alternative ori și-au amânat planurile de vacanţă din cauza războiului în desfăşurare şi a inflaţiei crescute care le-a erodat puterea de cumpărare, timp în care costurile de vacanță au crescut și în Turcia, acum turiștii ruși au început să revină în număr mare în Turcia. 

Recep Yavuz de la grupul de lucru pentru turism al Consiliului Local al Antalya a spus că deși „prețurile mai mari (din Turcia) aduc o povară suplimentară pentru turiștii ruși, deoarece rubla și-a pierdut semnificativ valoarea”, el este însă încrezător că aproximativ 3 milioane de turişti ruşi vor vizita regiunea de pe malul Mediteranei în acest an. 

Înainte de război și de pandemia de Covid-19, aproximativ 5,5 milioane de ruși obișnuiau să plece în vacanță în Antalya, așadar numărul acestora este vizibil scăzut, dar faptul că încă vin milioane de ruși în vacanță în Turcia e în sine un fapt surprinzător.

Rıza Perçin, președintele filialei din regiunea mediteraneană a Asociației agențiilor de turism din Turcia (TÜRSAB), a spus pentru presă că, deși rușii se confruntă cu dificultăți mari, inclusiv războiul în desfășurare, inflația mai mare, ori cu embargourile, care îi obligă pe călătorii ruși să ia zboruri mai lungi, sosirile de turiști din Rusia își revin din nou. 

Perçin a estimat că aproximativ 700.000 de turiști ruși au venit în Antalya până în acest moment, în acest an. 

„Ei aduc o mare contribuție la economia locală mai mult decât orice alți turiști străini”, a mai spus oficialul turc – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.