Kazakhstanul a anulat un concert pe care urma să-l susțină un cântăreț rus care sprijină invazia rusă asupra Ucrainei


Kazakhstanul a anulat un concert pe care urma să-l susțină un cântăreț rus care sprijină invazia rusă asupra Ucrainei

Kazahstanul a anulat un concert pe care urma să-l susțină cântărețul rus Grigory Leps. Decizia a fost luată pe fondul indignării manifestate de cetățenii kazahi față de susținerea exprimată public de cântăreț pentru războiul pe care Kremlinul îl duce la scară largă împotriva Ucrainei. 

Fosta republică sovietică păstrează legături strânse cu Moscova, dar încearcă să mențină neutralitatea diplomatică în ceea ce privește Ucraina, ceea ce reprezintă un efort al kazahilor de a avea legături bune inclusiv cu Occidentul. 

"Kazahii vorbesc pe rețelele sociale împotriva cântărețului rus Grigory Leps, care susține ocupația rusă asupra Ucrainei. Gruparea care organizează concertul a decis să-l anuleze", au declarat oficialii din sud-estul regiunii Almaty.

Decizia de anulare a venit la câteva zile după ce Leps promisese că va face tot posibilul pentru a ajuta armata Rusiei.

"Vom face tot ce ne stă în putință pentru armata noastră, fie că e vorba de concerte sau de sprijin financiar pentru soldații noștri”, a spus Leps pe parcursul unui forum ce a avut loc la Sankt Petersburg la mijlocul lunii iunie.

El a susținut, de asemenea, propunerea unui alt artist de a dona armatei ruse un milion de ruble (12.000 de dolari) pentru fiecare tanc ucrainean distrus în conflict. (sursa: Kyiv Post

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.