Date Eurostat: România se situează la capitolul "consum individual pe gospodărie" atât peste țările din jur, cât și peste câteva din Occident


  • ACP
  • Jun 23, 2023 19:48
  • 835
Date Eurostat: România se situează la capitolul "consum individual pe gospodărie" atât peste țările din jur, cât și peste câteva din Occident

Conform unui studiu Eurostat publicat pe 20 iunie, consumul individual real al tuturor bunurilor și serviciilor gospodăriilor din România se apropie mult de media Uniunii Europene și depășește vizibil valorile înregistrate în cazul țărilor din jur, inclusiv Ungaria.

Consumul individual real cuprinde bunuri de consum și servicii achiziționate direct de gospodării, precum și servicii furnizate de instituții non-profit și guvern pentru consumul individual (de exemplu, servicii de sănătate și educație).

În timp ce România are consumul situat la 88% din media Uniunii, consumul gospodăriilor maghiare este la 72% din medie, doar bulgarii fiind sub acest nivel printre țările blocului european, cu un procent de 67%. Mai mult decât atât, România depășește la acest capitol inclusiv Polonia, care are 86% din media Uniunii, în timp ce Grecia este mult mai jos, cu 78%. Surprinzător în ceea ce privește consumul gospodăriilor în România este faptul că se situează și peste cel din Irlanda, care are 87% din media consumului european, respectiv Spania și Portugalia care au 85% din medie. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.