Zelenski, în vizită pe front: Aceasta este o zi fericită! Forțele ucrainene avansează în toate direcțiile!


  • ACP
  • Jun 27, 2023 12:44
  • 948
Zelenski, în vizită pe front: Aceasta este o zi fericită! Forțele ucrainene avansează în toate direcțiile!

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a adresat marți națiunii sale un mesaj foarte optimist după ce a vizitat trupele ucrainene care luptă pe linia frontului din regiunea Donețk.  

"Aceasta este o zi fericită. Le-am urat băieților mai multe zile ca asta. A fost o zi încărcată, multe emoții... Am fost onorat să-i decorez pe războinicii noștri, să le mulțumesc personal, să le strâng mâna", a spus Zelenski într-un clip video dat publicității la primele ore ale zilei.

Pe parcursul aceleiași zile, Zelenski a declarat că forțele ucrainene "au avansat în toate direcțiile'.

Biroul președinției a postat luni patru videoclipuri cu vizita de lucru a lui Zelenski, care au prezentat întâlniri cu trupele sale în cel puțin trei locații de pe linia frontului.  

În regiunea de est Donețk, care a reprezentat un punct focal al luptei în războiul la scară largă, s-a aflat una din locațiile vizitate. Un alt loc vizitat a fost în Berdyansk (sudul țării), unde trupele ucrainene au recâștigat câteva sate în ultimele zile.

În primul videoclip Zelenski apare înmânând decorații într-o clădire dintr-o locație nedezvăluită, respectiv studiind hărți alături de Oleksandr Syrskyi, comandantul forțelor terestre ale Ucrainei. 

"Am onoarea să fiu astăzi aici, să vorbesc cu comandantul și, în primul rând, vă mulțumesc, vă mulțumesc pentru că ne protejați țara, suveranitatea, familiile noastre, copiii, Ucraina", a spus Zelenski în videoclip.  

În al doilea videoclip Zelenski se află la o benzinărie, luând o cafea cu soldații, îmbrăcat în tricoul său kaki militar. Acesta se află alături de trupe la coadă la o tejghea, iar apoi stă pentru a fi fotografiat alături de soldați, respectiv de femeile care lucrau acolo.  

În al treilea videoclip, Zelenski a împărțit decorații, s-a fotografiat cu soldații și a examinat hărți cu ofițerii, în timp ce pe fundal s-au auzit bubuitori puternice de cel puțin două ori.

Președintele ucrainean a mai spus în mesajul de marți dimineața că a vorbit despre livrările de arme cu președintele Statelor Unite:  

"Astăzi m-am aflat în zona în care aceste arme vor oferi mai multă putere, mai multă protecție vieților ucrainenilor; și ne aduc victoria mai aproape, acesta este principalul lucru. Tot pământul nostru va fi liber – tot", a spus acesta. (sursa: AICI)

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.