O mare bancă britanică e de acord să plătească despăgubiri unei asociații creștine căreia i-a închis contul la presiunea unor grupuri LGBT


  • ACP
  • Jun 28, 2023 19:49
  • 659
O mare bancă britanică e de acord să plătească despăgubiri unei asociații creștine căreia i-a închis contul la presiunea unor grupuri LGBT

Una din băncile cele mai mari din Marea Britanie, Barclays, care reprezintă totodată un angajator LGBT de top și unul dintre principalii sponsori ai paradei Pride din Londra, a fost de acord să plătească o despăgubire de peste 20.000 de lire sterline unei asociații creștine căreia i-a închis conturile în urma presiunilor activiștilor LGBT.

Potrivit The Times, banca și-a suspendat operațiunile pentru Core Issues Trust - Federația Internațională pentru Alegerea Terapeutică și Consiliere, o asociație creștină non-profit care sprijină bărbații și femeile ce caută în mod voluntar să-și schimbe preferințele sexuale, expresia ori identitate sexuală, deoarece activiștii LGBT au susținut că efectuează terapii de conversie, care ar urma să fie interzise de stat.  

Se pare că totul a început odată cu anunțarea pe Twitter a prezentei conturilor asociației creștine la Barclays, ceea ce a produs un val de sute de mesaje amenințătoare și intimidante la adresa asociației, inclusiv la adresa directorului executiv al acesteia, Dr. Mike Davidson, în care se exprimau speranțe că rudele personalului asociației vor fi violate și ucise.

Pe 13 iulie 2020, Dr. Mike Davidson a primit o scrisoare de la Barclays prin care a fost anunțat de anularea conturilor asociației, dar susținut de Centrul juridic creștin el a deschis o acțiune legală împotriva băncii, avocații lui susținând că închiderea conturilor a fost "un act de discriminare ilegală".

Barclays a refuzat să-și ceară scuze sau să restabilească oricare dintre conturile asociației, invocând contractul ce permite dreptul de a închide conturile cu un preaviz de două luni și "a negat în totalitate" că a făcut un act de discriminare "direct sau indirect pe baza oricărei convingeri religioase, filozofice sau politice".

Săptămână aceasta însă, Barclays a oferit o compensație de 21.500 lire sterline și acoperirea costurilor judiciare, dar nu a restabilit conturile asociației, nu a prezentat scuze și nu și-a admis răspunderea pentru discriminare.

În acest timp a fost lansată o petiție prin care s-a cerut băncii Barclays să reactiveze conturile asociației creștine și să nu mai discrimineze slujirea creștină. Petiția a fost semnată de peste 70.000 de oameni.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.