Daniel Uncu: "Nu există alternativă la primirea Ucrainei în NATO!". Motivele


Daniel Uncu: "Nu există alternativă la primirea Ucrainei în NATO!". Motivele

Vicepreședintele partidului Alternativa Dreaptă, Daniel Uncu, punctează, într-o postare pe Facebook, motivele pentru care primirea Ucrainei în NATO reprezintă singura soluție pe fondul evoluției războiului dus de Rusia contra țării vecine. 

În acest sens, Daniel Uncu subliniază că există riscul ca armamentul furnizat Ucrainei să ajungă și pe mâinile statelor inamice în cazul în care țării agresate nu i se oferă protecția NATO. De asemenea, vicepreședintele AD scoate în relief în cadrul postării aportul de securitate pe care îl va aduce lumii libere aderarea Ucrainei la NATO.

"Rusia pare că își pierde pe zi ce trece - pe măsură ce contraofensiva Kievului redobândeste încet, sigur dar, vai!, cu prețul imens de sânge plătit de luptătorii ucrainieni,  teritoriu, după teritoriu! - aura cu iz nostalgic mistico-bolsevic de mare putere politică și militară. Iar rebeliunea wagneriana a pus  paie suplimentare pe focul care mistuia oricum disperatele eforturi belicoase ale Kremlinului.  

Ceea ce este previzibil că va mai rămâne după ce Rusia putinista va pierde războiul declanșat împotriva Ucrainei, va reprezenta doar o jalnică umbră a butaforiei militariste, pe care și-o confecționase nu fără un oarecare succes, înainte de acest delir asasin.

Evidența unei noi relații, de tip "război rece" între NATO și Rusia este deja la îndemâna oricărui observator, fie el și neavizat.

UE și NATO se îndreaptă fără doar și poate către conturarea unei noi Pax Europea, a unei noi filozofii militare, diplomatice și economice, care va avea ca prim obiectiv plasarea Moscovei în boxa inamicilor Alianței și acceptarea Ucrainei ca aliat și ca vârf de lance al apărării pe flancul estic al Pactului Nord Atlantic.

Armamentul oferit Kievului de către NATO și formidabila experiență a militarilor  ucrainieni dobândită în acest război, trebuie să fie folosite și contingentate strategic doar (!) de către Aliați. De aceea, nu există alternativă la primirea Ucrainei în NATO, în ceea ce mă privește", precizează Daniel Uncu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.