VIDEO Televiziunea rusă lansează un atac dur la adresa lui Prigojin, într-o emisiune în care au fost prezentate cutii cu bani, pașapoarte și perucile acestuia


  • ACP
  • Jul 6, 2023 15:12
  • 1730
VIDEO Televiziunea rusă lansează un atac dur la adresa lui Prigojin, într-o emisiune în care au fost prezentate cutii cu bani, pașapoarte și perucile acestuia

Șeful grupului Wagner a fost miercuri ținta unui atac al televiziunii de stat Russia-1, în emisiunea intitulată "60 de minute", pe parcursul căreia au fost prezentate filmări exclusive din timpul raidurilor desfășurate de forțele de ordine la biroul lui Prigojin din Sankt Petersburg și la una dintre proprietățile sale din același oraș.  

În filmarea prezentată de un invitat special, jurnalistul Eduard Petrov, au fost arătate imagini cu agenți ruși care au intrat înarmați în biroul lui Prigojin, unde au găsit cutii pline cu ruble aflate în biroul său și pachete de dolari în reședința lui luxoasă, care ar fi cuantificat în numerar aproximativ 600 de milioane de ruble (6,58 milioane de dolari).

Tot din reședința lui Prigojin au fost arătate o colecție de peruci, o cameră de tratament medical complet echipată, o colecție de arme și o colecție de baroase de suvenir, cu care se presupune că șeful Wagner îi lovea pe trădători în videoclipurile care au apărut online. De asemenea, a fost arătat și elicopterul personal al șefului Wagner.


"Nimeni nu a avut în plan să închidă acest caz. Ancheta este în curs de desfășurare", a spus Petrov, adăugând că anchetatorii au ajuns la concluzia că un videoclip folosit de Prigojin ca pretext pentru a declanșa revolta, care arăta un presupus atac al Rusiei asupra unei tabere de mercenari Wagner, reprezintă un fals.  

 În emisiune au fost prezentate și câteva pașapoarte pe nume diferite, pe care le-ar fi folosit Prigojin. 

"Un om normal nu poate avea atâtea pașapoarte", a spus Petrov. 

"De ce avea această persoană puteri atât de bizare, precum liderul unui fel de grup criminal? Trebuie să aflăm cine a fost de partea cui (în revoltă). Trebuie să-i pedepsim și să-i urmărim penal", a continuat acesta. 

"Consider că crearea imaginii lui Evgheni Prigojin ca erou al poporului a fost făcută de mass-media alimentată de Prigojin", a zis Petrov, referindu-se la instituțiile de presă finanțate de șeful Wagner. 

"După ce acesta a eșuat, ele (trusturile mass-media - n.red.) s-au închis repede și au fugit", a conchis Petrov. (sursa: France 24)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.