Zelenski îl ironizează pe ministrul britanic care a solicitat Ucrainei să arate mai multă recunoștință: "Am putea să ne trezim dimineața și să ne exprimăm personal cuvintele de recunoștință ministrului / Oleksii, să-l suni, te rog! Astăzi!"


Zelenski îl ironizează pe ministrul britanic care a solicitat Ucrainei să arate mai multă recunoștință: "Am putea să ne trezim dimineața și să ne exprimăm personal cuvintele de recunoștință ministrului / Oleksii, să-l suni, te rog! Astăzi!"

Pe parcursul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la finalul Summitului NATO de la Vilnius, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a ironizat pe ministrul britanic al Apărării, care ceruse astăzi Kyivului să arate mai multă recunoștință pentru sprijinul primit în războiul contra invadatorilor ruși. 

"Am putea să ne trezim dimineața și să ne exprimăm personal cuvintele de recunoștință ministrului. (...) Îl avem aici pe domnul ministru al Apărării (al Ucrainei - n.red). Oleksii, ai probleme privind relația pe care o ai cu ministrul britanic? De ce nu îi exprimi cuvinte de recunoștință? Și trebuie să-l suni, te rog! Astăzi!", a răspuns Zelenski într-o notă ironică celor declarate de ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace. 

De altfel, Zelenski a mulțumit poporului britanic pentru sprijinul semnificativ pe care l-a acordat ucrainenilor în această perioadă dificilă. 

"Nu înțeleg clar problema. Cred că am fost întotdeauna recunoscători Regatului Unit, premierului și ministrului Apărării. Cetățenii din Marea Britanie au susținut întotdeauna Ucraina. Am fost întotdeauna recunoscători pentru acest lucru. Nu am înțeles ce vrea să spună și cum ar trebui să fim recunoscători, cum altfel ar trebui să-mi exprim cuvintele de recunoștință. Sau, știți, am putea să ne trezim dimineața și să ne exprimăm personal cuvintele de recunoștință ministrului. Suntem recunoscători Marii Britanii! Marea Britanie este partenerul nostru. Poate că ministrul vrea ceva special. Însă cred că avem relații minunate. Suntem recunoscători cetățenilor. Sprijinul semnificativ al populației are impact asupra deciziilor luate de conducere. Datorită sprijinului semnificativ al poporului britanic pentru poporul ucrainean, cred că acesta este motivul pentru care avem o cooperare strânsă, iar serviciile noastre de informații au o cooperare perfectă. Îl avem aici pe domnul ministru al Apărării (al Ucrainei - n.red). Oleksii, ai probleme privind relația pe care o ai cu ministrul britanic? De ce nu îi exprimi cuvinte de recunoștință? Și trebuie să-l suni, te rog! Astăzi!", a declarat Zelenski. 


Ben Wallace declarase pentru Sky News că Marea Britanie nu reprezintă un serviciu Amazon de livrare de arme către Ucraina, iar Kyivul ar putea da dovadă de înțelepciune prin a le arăta recunoștință susținătorilor. 

MAI MULTE DETALII: "Nu suntem Amazon!". Ministrul britanic al Apărării cere Ucrainei, printr-o declarație foarte directă, să arate mai multă recunoștință pentru sprijinul primit

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.