Daniel Uncu: "SUA și Germania par a suferi în continuare de un devastator complex rusesc!". Concluziile Summitului NATO de la Vilnius


Daniel Uncu: "SUA și Germania par a suferi în continuare de un devastator complex rusesc!". Concluziile Summitului NATO de la Vilnius

Vicepreședintele partidului Alternativa Dreaptă, Daniel Uncu, analizează deznodământul Summitului NATO de la Vilnius, scoțând în relief eșecul lumii libere în ceea ce privește descurajarea agresiunii ruse. Menținerea Ucrainei într-o zonă gri de securitate, fără o perspectivă clară privind aderarea la NATO, relevă că "SUA și Germania par a suferi în continuare de un devastator complex rusesc", punctează Daniel Uncu. 

Vicepreședintele AD explică totodată motivele pentru care "pretinsul «format israelian» al ofertei aliate pentru Ucraina nu are sub nicio formă nici conținutul și nici structura relației dintre Washington și Tel Aviv".

Redăm analiza realizată de Daniel Uncu: 

"Adnotări lucide, la un eșec așteptat!  

Concluzia efectiv halucinantă a summit-ului NATO de la Vilnius este aceea că SUA și Germania par a suferi în continuare de un devastator complex rusesc! Tragică stare de fapt pentru Ucraina și pentru țările foste comuniste...!  

Pe cale de consecință, Kremlinul își freacă mâinile de satisfacție întru consimțirea de facto a status-quo-ului sferei sale de influență, iar Alianța Nord-Atlantică demonstrează încă o dată - după refuzul merkelian din 2008 - că nu este în stare să gestioneze rapid, hotărât și decisiv, prin forța necesarei sale unități politico-militare, descurajarea definitivă (!) a agresorului rus!  

Pretinsul «format israelian» al ofertei aliate pentru Ucraina nu are sub nicio formă nici conținutul și nici structura relației dintre Washington și Tel Aviv, pentru simplul motiv că, în cazul Ucrainei, nu există o relație politică, economică și militară strict biunivocă, ci una complexă și complicată de factorul european, dominat franco-german cu dependențe chino-ruse colosale. Pe această structură deconcertantă moral, fluidă economic și dispusă la concubinaje politice debilitante, oferta NATO nu îmi pare decât un soi de premiu de consolare pentru Kievul pus în situația de a continua pe termen indefinit un război de apărare devastator. În locul unei atât de meritate promisiuni de pre-aderare, care ar fi avut fără doar și poate (!) un efect cert descurajant asupra găștii de la Moscova, Ucraina primește... promisiunea rămânerii în zona gri a flancului sud-estic al Alianței.

Atât și nimic mai mult!  

De fapt, prin gestul ambiguu al NATO - gest greu de explicat în acest moment de cumpănă al ofensivei armatei ucrainiene - Zelensky se vede nevoit să rămână în tranșeele unui conflict ce se prelungește, astfel, sine die și care pune o uriașă presiune pe coeziunea beligerantă a poporului ucrainean. Iar, în această stare, același Zelensky a mai avut doar puterea să declare la începutul summit-ului: «It's unprecedented and absurd when a time frame is set neither for the invitation nor for Ukraine's membership». (Este fără precedent și absurd când nu este stabilit un interval de timp nici pentru invitație - la preaderare conform MAP -, nici pentru aderarea Ucrainei).

La Vilnius am consemnat așadar, eșecul asumării unei poziții de claritate moral-politică a NATO în ceea ce privește violul militar al Rusiei săvârșit asupra Ucrainei.

Ca să închid într-o notă optimistă, totuși, trebuie spus că acceptarea Suediei ca membră a Pactului Atlanticului de Nord, ar fi singura veste bună geostrategic", precizează Daniel Uncu într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.