Rusofilul Viktor Orban, un nou recital putinistoid. Deși trupele Rusiei au invadat Ucraina, menținând un război genocidar ce durează de peste 500 de zile, premierul Ungariei inistă că de vină ar fi… occidentalii


Rusofilul Viktor Orban, un nou recital putinistoid. Deși trupele Rusiei au invadat Ucraina, menținând un război genocidar ce durează de peste 500 de zile, premierul Ungariei inistă că de vină ar fi… occidentalii

Premierul maghiar Viktor Orban a spus vineri, la postul național de radio, că războiul din Ucraina va continua întrucât „occidentalii vor ca el să continue”.

„Proporția și numărul suporterilor pro-război rămâne covârșitoare și cu greu ne mai găsim câțiva care mai folosim vocea păcii”, a mai spus el.

Mai mult, acesta a specificat și că, la întâlnirea guvernului din vestul Ungariei, de la Sopronbanfalva, s-au discutat căile prin care să fie ținute departe războiul și migrația ilegală și cum vor fi „protejate familiile și pensionarii de planurile birocraților de la Bruxelles”

Iar ucrainenilor, a zis Orban, de vreme ce luptă pentru supraviețuirea nației lor, „nu le pasă de restul lumii... ei pot vedea conflictul numai prin filtrul lor”.

„Dacă am fi făcut ce ne-a cerut președintele Ucrainei, am fi fost acum în război”, a mai spus premierul, adăugând mai târziu în interviu că acele țări care au furnizat arme Ucrainei sunt deja în război cu Rusia. 

”Acum, deși ar fi fost evitat al Treile Război Mondial prin neadmiterea Ucrainei în NATO, lumea nu e deloc mai aproape de încheierea unei păci, ba avem chiar o escaladare a războiului, de vreme ce Statele Unite și alte țări occidentale susțin Ucraina cu arme cu raza lungă de acțiune și alte muniții eficiente. Președintele Zelensky și Statele Unite ar putea opri războiul chiar acum, dar nimeni nu știe de ce nu se întâmplă asta”, a mai continuat Orban, atingând un punctaj care a părut scris la Moscova, de purtătorul de cuvânt al Kremlinului – sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.