Dmitri Medvedev cere public ca trupele rusești să-și intensifice atacurile asupra civililor ucraineni. Adică solicită săvârșirea de noi crime împotriva umanității


  • ACP
  • Jul 24, 2023 16:33
  • 1656
Dmitri Medvedev cere public ca trupele rusești să-și intensifice atacurile asupra civililor ucraineni. Adică solicită săvârșirea de noi crime împotriva umanității

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a scris pe Telegram că Moscova ar trebui să aleagă ținte neobișnuite pentru atacurile sale de răzbunare ce vor veni ca răspuns la atacurile Kievului asupra instalațiilor civile, conform agenției TASS. 

Declarațiile lui Medvedev sunt o reacție la loviturile cu drone asupra Moscovei de noaptea trecută, în care au fost lovite două clădiri de birouri în care nu se știe dacă se afla cineva la ora atacului. 

„Inamicul nostru nu a reușit să obțină succes în cursul contraofensivei sale, ceea ce înseamnă că vă căuta victorii în domeniul propagandei, oricât de exagerate și iraționale ar fi. Acestea îi fac pe mulți idioți din Ucraina cu adevărat fericiți, mai ales acum că gradul de tensiuni în societatea ucraineană crește”, a scris Medvedev pe Telegram. 

„De aceea, nenorociții banderiți aleg din ce în ce mai mult ținte civile pașnice pentru atacurile lor disprețuitoare. Toată lumea trebuie să fie pregătită pentru asta”, a mai scris înaltul demnitar rus, parcă surprins că ucrainenii încearcă să răspundă cu aceeași măsură după mai mult de 500 de zile de război în care obiectivele civile din Ucraina au fost țintite zilnic de bombele armatei ruse. 

"Trebuie să selectăm, de asemenea, ținte non-standard pentru loviturile noastre, nu doar locuri de stocare, centre energetice și baze petroliere. Există și alte locuri unde nimeni nu ne-ar aștepta și unde loviturile (cu rachete și drone) ar avea un impact resimțit pe scară largă", a conchis Medvedev – sursa AICI

E interesant de aflat dacă fostul președinte rus chiar gândea cu adevărat când a scris aceste amenințări, deoarece rachetele și dronele lansate de armata rusă au lovit deja școli, biserici, centre comerciale, gări, locuințe, la fel de mult cum au lovit și obiective militare ori de infrastructură energetică. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.