Batjocorirea celor vulnerabili pare ideologie de partid la PSD! Un bogat consilier local își umilește angajatul sărman punându-l să behăie și se târască în genunchi cu o talangă la gât, pentru a face audiență pe Tik Tok


Batjocorirea celor vulnerabili pare ideologie de partid la PSD! Un bogat consilier local își umilește angajatul sărman punându-l să behăie și se târască în genunchi cu o talangă la gât, pentru a face audiență pe Tik Tok

După scandalul azilurilor groazei cu bătrâni torturați, o nouă situație halucinantă vine să întărească percepția generală de lipsă de empatie din partea pesediștilor bogați, cocoțați în funcții publice și apărați de o justiție servilă, față de cei vulnerabili: aparent, pentru a-și crește vizibilitatea pe Tik-Tok, un tânăr inginer cu stare, consilier local din partea PSD al comunei Zăpodeni, Vaslui, îi atârnă de gât o talangă unui angajat de-al său, îl pune să meargă în patru labe și să behăie ca berbecul.

Sub înjurăturile și hohotele de râs ale consilierului Lucian Panainte, bărbatul, cioban la stâna pesedistului, face ce i se spune și joacă în filmul de Tik Tok care însă îi atrage „cineastului” un val de critici, mai ales că alesul local nu este la prima ispravă de genul ăsta. Din relatările sătenilor, rezultă că Panainte a batjocorit și în trecut, într-un mod asemănător, un băiat sărman pe care l-a pus să facă pe „ursul”.

Publicația locală Vremea Nouă postează și filmul acestei umilințe înfiorătoare, precizând: „Foarte încântați de isprava lor, cei doi agresori (consilierul este ajutat de un alt bărbat la „filmări”) și-au urcat creația pe rețelele sociale, crezând că vor face ravagii cu ea. Filmulețul s-a întors însă ca un bumerang împotriva lor, după ce întreaga comunitate din Zăpodeni le-a condamnat gestul. “Acest băiat, Panainte Lucian, pe lângă faptul că este om cu carte, absolvent de facultate, mai este și consilier local. În calitate de ales al cetățenilor din comună, el ar trebui să fie un exemplu pentru ceilalți, copiii să aibă ce învăța de la el. Din păcate, el nu se află la prima astfel de abatere. În trecut, a mai pus un băiat extrem de necăjit din satul nostru să se întindă pe jos și să facă precum ursul. I-a dat o bere și l-a batjocorit. Îi place să umilească oamenii, în special pe cei neajutorați”, ne-a declarat un cetățean din Zăpodeni”. 

Publicația face trimitere și la Codului Penal potrivit căruia “atingerea adusă onoarei ori reputației prin cuvinte, prin gesturi sau prin alte mijloace, ori prin expunerea la batjocură, se pedepsește cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă”. Dar cine să se sesizeze autoritățile și să aplice legea în județul Vaslui, condus cu mână forte de zeci de decenii de baronul pesedist Dumitru Buzatu? 

Foto sus: Vremea Nouă

Filmul umilinței poate fi vizionat AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.