Notoriu pentru declarații extreme, Medvedev amenință din nou cu o lovitură nucleară. De regulă, fanteziile lui par a fi concepute și lansate după consumarea unor cantități zdravene de alcool


Notoriu pentru declarații extreme, Medvedev amenință din nou cu o lovitură nucleară. De regulă, fanteziile lui par a fi concepute și lansate după consumarea unor cantități zdravene de alcool

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat duminică, într-un mesaj postat pe rețelele sociale, că armata rusă va trebui să recurgă la o lovitură nucleară, dacă contraofensiva în curs a armatei ucrainene va avea succes. 

„Imaginați-vă dacă… ofensiva, care este susținută de NATO, ar fi un succes și ne-ar smulge o parte din teritoriu, atunci am fi forțați să folosim o armă nucleară conform regulilor unui decret al președintelui Rusiei... Pur și simplu nu ar exista altă opțiune. Deci, dușmanii noștri ar trebui să se roage pentru (succesul) militarilor noștri. Ei se asigură (astfel) că un incendiu nuclear global nu este aprins”, a spus pe contul său Telegram fostul președinte al Rusiei. 

Medvedev a făcut referire la doctrina nucleară a Rusiei, care stabilește că armele nucleare pot fi folosite ca răspuns la agresiunea efectuată cu arme convenționale împotriva Rusiei, atunci când este amenințata integritatea teritorială a statului rus, conform Reuters. 

Dar fostul președinte al Rusiei este cunoscut pentru declarațiile sale extreme și de multe ori caraghioase, ce ar putea fi făcute pentru descurajarea țărilor care susțin Ucraina, dar care par de regulă a fi concepute și lansate după consumarea unor cantități zdravene de alcool. 

Șeful statului rus, Putin, declarase sâmbătă că nu au existat modificări serioase pe câmpul de luptă în ultimele zile și că armata ucraineana a pierdut cantități mari de echipament militar de la începutul contraofensivei împotriva armatei ruse. 

Oficialii de la Kiev declară însă că armata ucraineană face unele progrese în eforturile de recucerire a teritoriului, chiar daca asta se întâmplă într-un ritm mai lent decât era de așteptat. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.