Teroriștii strigă ”teroriștii”: deși îneacă Ucraina în sânge de peste 500 de zile, Kremlinul se văicărește că dronele ucrainene au atacat Moscova


Teroriștii strigă ”teroriștii”: deși îneacă Ucraina în sânge de peste 500 de zile, Kremlinul se văicărește că dronele ucrainene au atacat Moscova

Ministerul rus al Apărării a anunțat că Moscova s-a aflat marți dimineața sub atacul dronelor ucrainene, una dintre ele reușind să lovească unul din zgârie norii capitalei ruse. 

„Două UAV-uri ucrainene au fost doborâte de Forțele de Apărare Aeriană peste teritoriul Odintsovo și Naro - Cartierele Fominsk din regiunea Moscova (...) o altă dronă a fost neutralizată cu ajutorul războiului electronic și, după ce bolidul militar și-a pierdut controlul, s-a prăbușit într-una dintre clădirile nerezidențiale ale complexului Moscova-City”, precizează comunicatul ministerului. 

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că Forțele de Apărare Aeriană ale Rusiei au doborât mai multe drone militare care au vizat capitala Rusiei, cu excepția celei care a lovit și provocat pagube la etajul 21 al unui bloc de birouri din cartierul IQ. 

„Forțele de Apărare Aeriană au doborât mai multe drone în drum spre Moscova. Una dintre ele a lovit același zgârie-nori din Moscova, ca și anterior. Fațada de la nivelul etajul 21 al clădirii a suferit avarii. Serviciile de urgență lucrează la scena incidentului”, a scris Sobyanin pe Telegram, în timp ce serviciile de urgență ruse au anunțat că nimeni nu ar fi fost rănit în atac. 

Comunicatul Ministerului Apărării a numit atacul dronelor ucrainene "tentativă de atac terorist în numele regimului de la Kiev", ca și cum nu ar fi vorba doar de o replică restrânsă, mai mult simbolică, la valurile de atacuri asupra clădirilor și instalațiilor civile lansate de armata rusă împotriva Ucrainei de mai bine de 500 de zile, atacuri care au produs un număr imens de victime și distrugeri masive ale obiectivelor civile. 

(Sursa: TASS)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.