Părintele Radu Preda: Chiar era cazul ca o eparhie a BOR să-i acorde o înaltă distincție lui Nicolae Ciucă? BOR ar trebui să practice un moratoriu legat de toate aceste distincții


Părintele Radu Preda: Chiar era cazul ca o eparhie a BOR să-i acorde o înaltă distincție lui Nicolae Ciucă? BOR ar trebui să practice un moratoriu legat de toate aceste distincții

Părintele Radu Preda întreabă, pe Facebook, dacă chiar era cazul ca o eparhie a BOR să-i acorde lui Nicolae Ciucă, șef al Senatului și al PNL, o distincție. Ar fi fost cazul ca BOR să practice un moratoriu legat de toate aceste distincții, punctează părintele, ale cărui comentarii le prezentăm în cele ce urmează: 

”Președintele Senatului (dl Ciucă) a primit cea mai înaltă distincție a unei eparhii din BOR. Chiar era cazul? 

Nu ar fi fost momentul să practicăm un moratoriu legat de toate distincțiile acestea care nu mai disting între oameni cinstiți și hoți, patrioți și gargaragii, ctitori și șpăgari, familiști și aventurieri, vizionari și clarvăzătoare, între dascăli și plagiatori, general între mireni sau clerici de bun simț și mireni sau clerici șui? 

Nu pentru că dl Ciucă ar fi complet de partea negativă, dar faptul că avem năravul acesta instituțional de a legitima eclesial pe toți cei care au putere și/sau bani face din faptul de a nu fi distins astfel o adevărată distincție. 

Of!

PS Alt gard, același băț. Altă rimă n-am găsit”.

(Sursa foto: captură video G4media)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.