VIDEO. Gabriela Firea, sesiune de ipocrizie și victimizare la Antena3: „Nu pot fi acuzată de nimic” / „Marcel Ciolacu știe că sunt nevinovată și mi-a spus că rămân candidatul PSD la Primăria Capitalei”. Spectatorii propagandei au reacționat însă negativ, cei mai mulți criticând-o dur și adresându-i numeroase jigniri și injurii


VIDEO. Gabriela Firea, sesiune de ipocrizie și victimizare la Antena3: „Nu pot fi acuzată de nimic” / „Marcel Ciolacu știe că sunt nevinovată și mi-a spus că rămân candidatul PSD la Primăria Capitalei”. Spectatorii propagandei au reacționat însă negativ, cei mai mulți criticând-o dur și adresându-i numeroase jigniri și injurii

La nici o lună de la demisia sa din fruntea ministerului inutil, în fapt, o creație uselistă pentru pile și cadre de partid, Gabriela Firea și-a aranjat un interviu la Antena 3 unde a repetat aceleași declarații de nevinovăție și inocență, ca la momentul punctului culminant al scandalului cu azilele groazei, din luna iulie, lăsând să se înțeleagă că este susținută de șeful său pe linie de partid, Marcel Ciolacu, și că nu este dispusă ca niște bătrâni torturați de amici și colaboratori de-ai săi să-i strice minunăție de carieră politică.

Publicul a simțit că e ipocrită și i-a lăsat numeroase mesaje critice și chiar injurii în comentariile de pe pagina oficială de Facebook a postului Antena3, unde au fost postate mai multe fragmente video din emisiune. VIDEO mai jos text.

Și „colegii” din regia de emisie de la Antena3 par sătui de ipocrizia și victimizarea Gabrielei Firea, pe ecranul din spatele acesteia sau în prim plan rulând în permanență imagini din căminele ororilor și cu Ștefan Godei în cătușe. Godei este, de mulți ani de zile, omul de casă al cuplului Firea-Pandele și unul din principalii responsabili de situația bătrânilor torturați în două azile din Voluntari și Ilfov. El este cercetat în stare de arest preventiv. 

CITEȘTE ȘI Ce făcea apropiatul cuplului Pandele-Firea, Ștefan Godei, cu milioanele obținute din afacerea cu bătrâni torturați: le risipea pe droguri, lăutari și prostituate. Precizările DIICOT / Noi stenograme bulversante ies la iveală

Redăm mai jos câteva din declarațiile Gabrielei Firea:

„Din punctul meu de vedere, ar fi prematur să ies din politică într-un moment în care s-au aruncat asupra mea acuzații invective și vorbe grele, fără nicio bază reală și vom discuta cu siguranță pe parcursul emisiunii. Nu sunt acuzată de absolut nimic din partea autorităților și nici nu pot fi, pentru că nu am fost parte și nu am făcut nicio acțiune împotriva vreunei persoane. Și atunci, acestea fiind lucrurile, ar fi normal, dacă suntem într-o țară normală și îmi place să sper că suntem, democratică, să pot continua activitatea în acest domeniu”.

„M-am retras pentru că atmosfera era încărcată, erau foarte multe acuzații la care nici nu mai reușeam să răspund pentru că veneau cu repeziciune și duritate fără precendent. (...)”

„Sunt absolut convinsă că adevărul va triumfa și de această dată, chiar dacă puțin mai greu, puțin mai dificil, fiindcă sunt foarte multe interese și de aceea mi-am și luat inima în dinți și imediat după ședința de guvern din 13 iulie am avut întâlnire cu domnul prim-ministru, Marcel Ciolacu, președintele PSD, am avut în acea zi întâlnire și cu domnul Paul Stănescu, secretarul general al PSD, și le-am spus punctul meu de vedere și anume faptul că, mai ales că am fost om de presă, activitatea guvernului va fi îngreunată

Cu un ministru care tocmai a demisionat în persoana domnului Marius Budăi, ministrul Muncii, și cu un alt ministru din cabinet care încă este ținta unor atacuri foarte dure și nemeritate în acea perioadă. Practic m-am retras pentru ca Guvernul și prim-ministrul prost...ăăăă... care a fost proaspăt instalat, să poată să lucreze într-o normalitate. Să nu se ocupe doar de a declara ce se întâmplă cu doamna Firea.” (...)

„Am mers la întâlnirea cu Marcel Ciolacu cu demisia scrisă și așa mi se pare normal să avem curajul să acceptăm și momentele grele din politică, chiar dacă suntem nevinovați”. (...)

”Așa mi s-a părut normal să apăr imaginea guvernului și așa am găsit la acel moment ca și mijloc de a apăra propria formațiune politică.(...) Mi-am dorit să protejez imaginea prim-ministrului proaspăt intrat în mandat, mi-am dorit să protejez imaginea guvernului din care făceam parte”. (....)

„Sunt absolut convinsă că, într-un timp rezonabil, se va afla tot ceea ce s-a întâmplat în această perioadă și care au fost interesele pentru care, de la ancheta privind căminele din Ilfov extinsă în toată țara, de fapt s-a transformat ulterior într-o campanie dusă împotriva mea, a soțului meu, a familiei mele. Deci, practic, s-a deviat de la subiectul inițial, de la începutul lui iulie și, ulterior, s-a transformat într-o campanie împotriva mea personal, ca și candidat anunțat de către președintele partidului la Primăria Capitalei".


Marcel Ciolacu i-ar fi spus că rămâne candidata PSD la Primăria Capitalei

„Puteți să verificați cu domnul președinte. Mi-a spus foarte clar că are informații ca prim-ministru, că știe că sunt nevinovată, vina mea e ca am avut încredere în oameni, și că în momentul acesta este dificil, dar și că din punctul al domniei sale de vedere rămân candidatul PSD la Primăria Capitalei. Lucrurile acestea a fost afirmate cu subiect si predicat de către domnul președinte. 

Vina mea este faptul că consiliera mea a avut legătură cu acea persoană implicată în cămine, nu eu direct, nici consiliera direct. Știe că sunt nevinovată și că în momentul acesta este dificil, dar că din punctul domniei sale de vedere, rămân candidatul PSD la Primăria Capitalei”.

„Nu cred ca ar fi un motiv foarte mare de supărare, daca se va lua alta decizie. Eu am răspuns cu informațiile pe care le dețin in acest moment. De aici înainte ce sondaje, se vor realiza, ce analize se for efectua de către consultanți, daca vom menține acesta candidatura si anul viitor, cred ca este prematur să spună cineva acum. Nu cred ca cineva poate să afirme cu exactitate, care vor fi candidații pentru alegerile locale de anul viitor. Acest lucru îl va decide formațiunea politică din care fac parte, colegii mei, forurile din care fac și eu parte. Întotdeauna am fost un coleg deschis către dialog. Eu îmi doresc sa închei ceea ce am finalizat la primăria Capitalei. Dar daca politic nu se va mai putea iar decizia va fi alta, pe baza unor sondaje, decizii, evaluări, categoric, ca un bun coleg, pentru ca fac parte dintr-o echipa, eu nu sunt în afara echipei cum vad ca se sugerează, voi accepta bineînțeles decizia echipei din care fac parte”.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.