VIDEO. Dosar penal pentru turiștii care s-au bătut cu salvamarii la Eforie Nord. Mărturia unuia dintre salvamarii agresați: „E locul cel mai periculos de pe toată plaja. Le-am spus, i-am rugat cât s-a putut să se îndepărteze de zona respectivă”


VIDEO. Dosar penal pentru turiștii care s-au bătut cu salvamarii la Eforie Nord. Mărturia unuia dintre salvamarii agresați: „E locul cel mai periculos de pe toată plaja. Le-am spus, i-am rugat cât s-a putut să se îndepărteze de zona respectivă”

Un dosar de cercetare penală a fost deschis de poliţişti după ce, pe plaja din Eforie Nord, câţiva turişti s-au luat la bătaie cu salvamarii pentru că aceştia le-au interzis să intre în apă din cauza valurilor mari, fiind arborat steagul roşu.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a informat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că pe 15 august, în jurul orei 17.40, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Eforie au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe o plajă din staţiune, ar fi avut loc o agresiune fizică, între mai multe persoane. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că 3 persoane nu ar fi respectat indicaţiile salvamarilor, steagul roşu fiind arborat, conflictul dintre acestea şi salvamari fiind spontan. Două persoane au fost transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale", reiese din comunicat.

Poliţiştii au întocmit în acest caz un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Unul dintre salvamari atacat de turiști s-a lovit la cap și și-a scos certificat medico-legal, urmând să depună plângere împotriva agresorilor. 

„Erau 4-5 persoane aflate într-o situație destul de dificilă, e locul cel mai periculos de pe toată plaja. Le-am spus, i-am rugat cât s-a putut să se îndepărteze de zona respectivă. 3-4 au reușit, unul dintre ei a luat o piatră și a aruncat-o spre mine. Apoi a pierdut controlul, curentul l-a apropiat de skijet, m-a apropiat de pluta de salvare, m-a smucit foarte agresiv, moment în care am căzut pe spate, am căzut cu capul de skijet, apoi sub el. Au sărit colegii să mă ajute. Au sărit și alții. Câteva secunde nu știu ce s-a întâmplat, pentru că eram pe sub apă. Turiștii au format două tabere. Unii care erau pro și alții care erau contra. Nu e normal să vii să-i salvezi viața unui om și el să te pună într-o situație să te omoare. Sunt extrem de agresivi. O parte dintre ei, 90% ascultă, dar o parte, 10%, sunt tot timpul... Persoana respectivă era probabil într-o stare de ebrietate, să arunci cu piatra, eu știu...”, a povestit salvamarul pentru Digi24. Video mai jos!



O altă altercație a avut, marți, pe plaja de la Costinești între mai mulți turiști, degenerând apoi într-o luptă corp la corp cu jandarmii care le-au pulverizat spray lacrimogen și i-au încătușat pe agresori.

Potrivit Jandarmeriei Constanța, agresorii sunt șase bărbați care au avut un comportament recalcitrant și agresiv fizic. Indivizii au fost duși la sediul Poliției din stațiunea Costinești, unde li s-a întocmit dosar penal pentru ultraj, lovire, și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„În timpul intervenției în stațiunea Costinești, jandarmii s-au confruntat cu situații tensionate, în care au fost expuși la comportamente agresive și injurii repetate din partea persoanelor implicate în conflict.

Menționăm faptul că Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța va examina atent imaginile pentru a evalua modul în care s-a acționat și va lua măsuri de verificare a tuturor aspectelor legate de modul de intervenție.

În situația în care vor fi constatate abateri de la normele legale, acestea vor fi supuse sancțiunilor prevăzute de regulamentele militare“, a precizat Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.