FSB-istul de lângă noi


FSB-istul de lângă noi

De vreun an și jumătate am serioase probleme tehnice cu telefonul mobil (în special cu Whatsapp, Viber și Facebook), preponderent când vorbesc cu unele persoane din parlamentul precedent. Tot de vreun an și jumătate, la un etaj mai jos, s-a mutat, în chirie, o famile străină. Mai târziu am aflat că sunt ruși și activează la ambasada lor de la Chișinău. 

Cu experiență diplomatică anterioară, aveam suficiente suspiciuni că “fratele diplomat mai mare” ar trebui să mă protejeze “dezinteresat de influența nefastă a României şi Occidentului”, dar nu eram sigur până nu i-am văzut, recent, fizionomia înăcrită, ieșind cu geamantanele pe porțile ambasadei ruse.

Și eu, care aveam unele dubii că cei de la “Planetariu” ar putea să fie interesați de “performanța tehnică” a telefonului meu, am aflat, în sfârșit, de unde mi se trag problemele tehnice. Dacă și în continuare voi avea aceleași probleme, atunci concluzia e simplă: și “diplomatul rus”, și “Planetariul” au fost și sunt preocupați de “sănătatea tehnică” a telefonului meu mobil.

PS: Oare SIS-ul cunoaște pe unde se cuibăresc în oraș “diplomații” ruși, chiar dacă în curtea ambasadei au un bloc de locuit enorm, răs-suficient pentru întreaga lor misiune diplomatică?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.