VIDEO. Schimb dur de replici între Cătălin Drulă și plagiatorul Lucian Bode, fost ministru de Interne, după carnagiul de la 2 Mai / „Bode a cumpărat doar BMW-uri, nu l-a interesat restul!” / „Drulă este un neterminat politic” „care, fără urmă de compasiune în faţa acestei tragedii, se urcă pe cadavre”


VIDEO. Schimb dur de replici între Cătălin Drulă și plagiatorul Lucian Bode, fost ministru de Interne, după carnagiul de la 2 Mai / „Bode a cumpărat doar BMW-uri, nu l-a interesat restul!” / „Drulă este un neterminat politic” „care, fără urmă de compasiune în faţa acestei tragedii, se urcă pe cadavre”

Liderul USR, Cătălin Drulă, a apreciat, luni, în contextul tragediei de la 2 Mai, unde un tânăr drogat a lovit mortal cu mașina doi tineri și a rănit alți trei, deși fusese anterior oprit de filtre ale poliției de mai mule ori, că Predoiu și Bode la conducerea Ministerului de Interne înseamnă „haos și infracționalitate”, acuzând că au preferat să cumpere BMW-uri de la „prietenul președintelui”, în vreme ce Poliția nu dispune de suficiente aparate pentru depistarea consumului de narcotice în cazul șoferilor suspecți.

Reamintim că cei doi au mai avut contre publice serioase și cu ocazia intenției guvernului Ciucă de a relaxa (măcelări, potrivit USR) o serie de prevederi punitive din Codul Rutier, mai ales pentru șoferii vitezomani. Modificările erau susținute aprig atunci de Lucian Bode, plagiator, fost ministru de Interne. VIDEO la finalul texului

Însă de luna trecută a intrat în vigoare „Legea Anastasia” care prevede „închisoare cu executare” pentru conducătorii auto drogați, sub influența băuturilor alcoolice sau fără permis care provoacă accidente mortale. „Legea Anastasia”, așa cum este cunoscută Legea promulgată pe 7 iulie 2023, își produce efectele și a fost denumită în memoria Anastasiei, copila de 4 ani pe care o șoferiță fără permis a lovit-o mortal cu mașina pe 1 iunie 2022.

„Predoiu și Bode la MAI = haos și infracționalitate.

Proiectul cu finanțare europeană pe care l-au deturnat pentru a cumpăra BMW-uri de la prietenul președintelui avea inclusiv o componentă de achiziționare aparate DrugTest, printre multe altele.

BMW-uri au putut să cumpere, dar aparatele de testare pentru substanțe psihoactive nici astăzi nu au fost achiziționate.

Asta arată prioritățile lor.

Premierul Ciolacu trebuie să-l demită pe Predoiu care nu poate nici măcar să spună câte aparate DrugTest are Poliția Română.

La toate întrebările concrete ale presei, acest obraznic ministru răspunde sfidător că sunt "detalii tehnice". 

Predoiu trebuie să plece acasă. După 4 ani de PNL la MAI, au făcut praf Poliția Română!”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru de Interne Lucian Bode a replicat, marți, la Zalău, că Drulă este „un neterminat politic” „care fără nicio urmă de compasiune în faţa acestei tragedii se urcă pe cadavre”

„Ce pot însă să comentez, (...) comentez declaraţia unui neterminat politic, Drulă, care fără nicio urmă de compasiune în faţa acestei tragedii se urcă pe cadavre şi vrea să câştige puncte politice, acuzându-mă pe mine că am deturnat un proiect din fonduri europene pentru a achiziţiona autospeciale şi nu DrugTeste. Dacă avea puţin creier, cum nu are, din păcate, se documenta şi găsea public din următoarele informaţii: proiectul la care face referire din fonduri europene, de fapt, sunt două proiecte: monitorizare trafic rutier şi Helipol. Primul proiect prevede achiziţionarea a 1.400 de tablete, lucru care s-a întâmplat, achiziţionarea unui soft care să integreze informaţiile din cele 1.400 de tablete, lucru care s-a întâmplat, achiziţionarea a 300 de autospeciale, lucru care s-a întâmplat parţial şi achiziţionarea 44 de DrugTeste, lucru care se întâmplă acum, este în procedură. Pe celălalt proiect, Ministerul Afacerilor Interne are în procedură de achiziţie 200 de DrugTeste, respectiv 800 de etilometre. Toate aceste informaţii sunt sunt publice şi am convingerea că aceste echipamente vor intra în dotarea Poliţiei Române până la sfârşitul acestui an", a precizat Lucian Bode.

Replica lui Bode a fost urmată de o alta din partea lui Drulă: „Un terminat politic, Lucian Bode, confirmă ceea ce am spus ieri: s-a ocupat de cumpărat BMW-uri, nu de achiziționarea testerelor de droguri.

Proiectul cu finanțare europeană “Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație” avea ca obiectiv “scăderea numărului de persoane decedate în accidente de circulație”. 

Una dintre măsuri fiind “creșterea numărului constatărilor privind consumul de către conducătorii auto a substanțelor psihoactive prin achiziționarea de sisteme de detectare”.

Bode a cumpărat doar BMW-urile, nu l-a interesat restul. 

Ba mai mult, ca să nu aibă de-a face cu Comisia Europeană (și eventual cu Parchetul European) a renunțat să mai ceară banii europeni pe BMW-uri. 

Așa că au rămas să fie plătiți din bugetul de stat 49 de milioane de lei pentru cele 300 de BMW-uri, în loc să fie plătiți din fonduri europene nerambursabile.

Nici el, nici Predoiu nu au cerut rambursarea banilor de frica consecințelor. 

Repet: nici Cătălin Predoiu nu a cerut banii europeni! Acel Predoiu care se plânge că Poliția e subfinanțată. 

Păi cum să nu fie subfinanțată dacă aruncă 50 de milioane de lei pe geam și câte și mai câte alte combinații și aranjamente!

Asta în timp ce vor să crească taxele, dar aruncă bani europeni pe apa Sâmbetei.

Îi cer premierului Ciolacu să intervină, nu poate continua să tacă în fața dezastrului de la MAI! ”



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.